Dierenvriend.

Ik liep gisteren door het prachtige Vondelpark waar de bomen met roze bloesem niet te tellen zijn en waar je op wolkjes loopt door de heerlijke bloemengeuren.
Opeens zag ik bij de vijver een klein verdwaald kuikentje zitten. Ik, als rasechte dierenliefhebber, liep ongerust naar het kleine diertje toe om het te knuffelen. Het arme ding zat helemaal te rillen van de kou en dat in deze zonnige tijd van het jaar! Ik tilde het behoedzaam op en wikkelde het in mijn geitenwollen o zo zachte sjaal. Het kuikentje piepte behaaglijk en keek me aan met zijn donkere kraaloogjes. Ik glimlachte en ging in het lentegroene gras zitten. Ik aaide het kuikentje over zijn donzige bolletje.
Terwijl ik daar zo in de warme zon zat met mijn lieve kuikentje bedacht ik dat ik een naampje moest verzinnen zodat ik dat tegen hem kon fluisteren en hij vertrouwd zou raken aan mijn stem. Het allerschattigste naampje 'poepie' kwam in mij op dus doopte ik het gele beestje 'poepie'.
"Zo poepiedoepie", kirde ik, "wij gaan even een stukje wandelen. Ja!".
Ik stond op met poepie zorgvuldig in mijn sjaal en liep richting thuis. Ik zag hoe alle mensen liefkozend naar mijn poepie keken en ik voelde hoe ik begon te glimmen van trots, want ik had hem gevonden! Ik was nu bij het laatste kruispunt dat me nog verwijderde van mijn gezellige huisje. Ik keek naar links en naar rechts en naar links en constateerde dat ik veilig over kon steken.
Ik liep voorzichtig de trap op, gaf poepie nog een lief kusje en draaide de sleutel om. De ontspannende geuren van mijn potpourribloemen kwamen me al tegemoet. Ik zette poepie op de tafel.
Maar wat ik voor een moment vergeten was, was dat ik een rasechte dierenliefhebber ben, en tweehonderdvijftig katten heb.
Toen ik weer omkeek naar de tafel lag er alleen nog een bloederig plasje op mijn sjaal en hoorde ik mijn katten spinnen. Ik werd uitzinnig van woede en ging huilend in mijn schommelstoel op de veranda zitten.
Zo heb ik lang gezeten, starend naar de horizon, denkend aan de wreedheid van de wereld...

Einde.