yokaverbeek.nl


donderdag, juli 17, 2003

Regen en zonneschijn

Geestig toch hoe het in Nederland de ene dag dramatisch warm kan zijn, en de dag daarna volkomen grijs en regenbuiig. Twee uitersten volgen elkaar gewoon op. Ik was gisteren erg aan het balen, want ik ben een klein teer poppetje dat extreme hitte fysiek absoluut niet aankan. Mentaal ook niet hoor, ik word er chagrijnig van, maar redenen die lichamelijk zijn worden doorgaans meer geaccepteerd.
Het verbaast me enorm dat het gewoongoed is om altijd maar te roepen dat hoge temperaturen zo heerlijk zijn. Heeft gisteren werkelijk iedereen genoten van de aan je lijf plakkende kleren en de straaltjes zweet die je bilspleet in glijden? Mijn algemene gedachte over de mensheid is al dat niemand meer nadenkt en als we dan collectief extatisch van vreugde zijn dat er een hittegolf aankomt, vraag ik me echt af of de zonnesteek het weer niet is vooruitgesneld.
Want wat is er nou leuk aan?
Wat ik zelf heus nog wel kan verzinnen, lieve mensen die reeds een aanslag aan het beramen zijn met puntige uiteinden van parasollen en met giftige stoffen verrijkte zonnebrandcrèmes, zon doet het humeur meer goed dan donkere wolken. Vind ik ook! Helemaal mee eens! Als ik 's ochtends wakker word en ik zie de grauwe lucht en de gracht waarin regendruppels vallen ga ik ook het liefst met mijn hoofd onder mijn kussen verder pitten. Maar ik zit wel liever in de bus of in de trein als het koel is, en niet zo benauwd en bedompt als gisteren. Iedereen gaat er ook van stinken. Ik ben blij dat we kleren dragen. Of nee, ik zeg het verkeerd, ik ben blij dat ik niet kan zien wat er onder de kleren zit.
Conclusie van de dag, die is wat rap ja maar ik heb nog meer dingen te doen weet je: de zon is goed voor het humeur, koelte is goed voor het lichaam.
Wat is de oplossing dus, let goed op industrial designers: mobiele ventilatoren. Nog beter: in de kleding ingebouwde ventilatie, maar ik ben heus niet zo naief dat ik denk dat we dat op korte termijn kunnen realiseren, voor jan de burgerman althans, betaalbaar enzo.
Mobiele ventilatoren dus, die je misschien zelfs aan je kleding kunt bevestigen zodat je je handen vrij hebt. Cruciaal bij de mobiele ventilator is natuurlijk wel dat we er massaal mee gaan lopen, want anders word je op straat uitgelachen.
Het weer. Van de regen in de drup.




eXTReMe Tracker