yokaverbeek.nl


zaterdag, april 03, 2004

Concert for George

Gisternacht heb ik ademloos zitten kijken naar Concert for George, een tribuutconcert voor George Harrison precies 1 jaar na zijn sterfdag (het was een herhaling, zijn sterfdag is 29 november 2001).
Fantastische muzikanten voerden door hem geschreven nummers uit en ik merkte dat het me ontroerde. Prachtige muziek heeft hij geschreven, en dan zie je Eric Clapton, Paul McCartney en vele anderen die ten gehore brengen in de indrukwekkende Royal Albert Hall. Het veroorzaakte een brok in mijn keel.
Even schrok ik nog, toen ik de zoon van George zag: Dhani Harrison. Deze is vrijwel het evenbeeld van zijn vader, uncanny. Kijk maar:

Dhani Harrison

Hier kwam ik nog te weten dat een rechtbank in New York ooit heeft beslist dat George's grote hit My Sweet Lord plagiaat was omdat het melodielijnen bevat die identiek zijn aan die in het liedje He's So Fine van The Chiffons. Je moet dat liedje eens downloaden, het lijkt er inderdaad verdraaid veel op. De rechtbank vond wel dat het geen opzet was van George, maar dat hij het onbewust moet hebben gebruikt.


0 reacties



eXTReMe Tracker