yokaverbeek.nl


dinsdag, oktober 19, 2004

De stomme dingen des levens

Er zijn van die dingen in het leven die je, bij nader inzien, een stuk slimmer had kunnen aanpakken. Je gezonde verstand gebruiken is meestal de oplossing in dit soort situaties.

Zo was er dit weekend het Luchtbed Opblaas Incident. Het speelde zich af in het gezellige huisje van Inge te Haarlem, waar ik mocht logeren op een vers aangeschaft luchtbed. Het luchtbed werd opgepompt met een vers aangeschafte pomp die bediend werd door de man des huizes, Bart. Tijdstip: 05.15.
Een luchtbed oppompen is hoe dan ook een redelijk ridicule aangelegenheid. Ik kan me niemand voorstellen die gracieus een luchtpomp kan bedienen, want alleen het pompgeluid werkt al danig op de lachspieren. Daarbij gaat het meestal niet erg rap en moet je best lang rare kniebuigingen maken op de pomp.

Zo'n pomp dus

Het is weer wat anders als na een half uur pompen het luchtbed nog halfzacht is en je de grond voelt als je er op gaat liggen. Dit was het geval in deze specifieke situatie, in het holst van de Haarlemse nacht. Een kwartier later was er weinig veranderd. Bart zweette inmiddels peentjes van de inspanning, terwijl Inge en ik melig waren van al het gepomp.
Het was uiteindelijk Inge die een uitzonderlijk gezond verstand tentoonspreidde. Bart werd tijdelijk ontheven van het pompen zodat Inge de tuut kon inspecteren.(De woorden tuut en pompen zijn die nacht vele malen gevallen. Dit kwam de meligheid zeer ten goede.) De tuut was het opblaasgat op het luchtbed. Er zat ook een tuut aan de pomp en die bleek groter gemaakt te kunnen worden. Ineens paste de pomptuut beter op de luchtbedtuut en wij aanschouwden hoe binnen luttele seconden het luchtbed bol stond van de lucht. Een kwestie van "door een groter gat kan meer lucht". Heel logisch natuurlijk, en zeer gezondverstandig van Inge. Bart streek na al dit gepomp uitgeput op zijn bed neer en ik sliep heerlijk op het luchtbed.

Zo ziet u maar. Als na drie kwartier het luchtbed nog steeds niet hard genoeg is, is de kans zeer groot dat er iets mis is met de pomptuut of de luchtbedtuut.

Dat zijn nou... van die stomme dingen des levens.

Een nieuwe serie van yokaverbeek.nl


0 reacties



eXTReMe Tracker