yokaverbeek.nl


vrijdag, november 26, 2004

Magnetron pizza

Snacks uit de magnetron zijn mijns inziens niet te vertrouwen. Ik heb ervaringen met magnetronloempia's (niet lekkers van Beckers) en dat was geen fijne ontmoeting. Viezigheid heet dat. Nu heeft Beckers inmiddels een hele reeks aan magnetronversnaperingen, stuk voor stuk uiterlijk onaantrekkelijk.

Beckers heeft op dit moment een aanbod van producten die makkelijk en snel in de microwave bereid kunnen worden, zoals het microwave saucijzenbroodje, kipspiesen, kippenboutjes en de (mini-)frikandel. Om deze producten te ontwikkelen en te produceren heeft Beckers van de nieuwste technologieën gebruik gemaakt.

beckers.nl

Ten eerste wil ik graag opmerken dat we in het Nederlands ook een woord hebben voor microwave maar wellicht vinden ze het bij Beckers in het Engels wat minder goor klinken. Kipspiesen en frikandellen uit de microwave? Ontwikkeld met gebruik van de nieuwste technologieën? Ongewild zie ik allerlei mutatieprocessen en genmanipulatie aan mijn geestesoog voorbij trekken, maar bij Beckers doen ze het vást helemaal anders.
Nu hebben ze ook een Kroket Burger (leuke reclame wel), die ik voor geen meter vertrouw. Kroketten zijn al verdacht, maar ik verdring tijdens het consumeren altijd de gedachte aan paardenafvalvlees en orgaanresten. Als het ding ook nog eens uit de microwave komt èn een antikroketvorm heeft, wordt het moeilijk om de kroket zonder vieze bijsmaak te verorberen. Ik nodig u tevens uit het Krakend Kroketten Nieuws (pardon?) te lezen en te genieten van prachtige zinnen als: "De kroketburger is een ovale burger, die bestaat uit een grove panade, deze zorgt voor extra krokantheid, en een heerlijke, blanke, zachte rundvleesragout."

Is dat echt een kroket

Dus de, eh, grove panade zorgt ook voor de heerlijke, blanke, zachte rundvleesragout? Dan voelt die zich tenminste niet alleen.
Maar goed, ik ging iets heel anders vertellen. Vandaag heb ik geleerd niet de magnetronstand van mijn combimagnetron te gebruiken op diepvriespizza's. Ik was zelf niet de schuldige, dat was iemand anders (Klaas! Klaas!). Een pizza doe je in de oven, en zo'n magnetronoven heeft dus ook een ovenfunctie. Het is heel onsmakelijk om pizza te laten bereiden door de magnetronfunctie. Ik heb nog nooit zo'n smerige pizza gezien. Het tomatenspul was helemaal aan het borrelen en bubbelen en spetteren, en de champignonnetjes lagen zielig weg te kwijnen. Nooit meer doen hè Klaas. Het is maar goed dat bij de verdeling van de huisraad ik de magnetron krijg. Oh, microwave, pardon.

Mmm lekker
Het resultaat van een pizza in de magnetron.


0 reacties



eXTReMe Tracker