yokaverbeek.nl


dinsdag, maart 08, 2005

Uitglijer

Ha! Haha! Hahahaa! Ik ben geeneen keer gevallen deze week! Niet uitgegleden, niet van de fiets gedonderd, geen bipslanding, niets. Terwijl het dus heel erg iets voor mij is om faliekant op mijn muil te gaan als het zulk glad weer is. Werkelijk waar, er schuilt een getalenteerde pechvogel in mij. (Pechvogel, wat een woord heren en dames. Pechvogel. Blitse vogel. Rare vogel. Zoiets.) Ik kan bijvoorbeeld heel erg goed dingen omstoten. Echt, gevulde glazen zijn niet veilig in mijn buurt. Mijn broek dan meestal ook niet trouwens. Ik gooi het natuurlijk altijd over mezelf heen. Dan sta ik een hartstikke leuk verhaal te vertellen, met enthousiaste armbewegingen erbij, en hoppa: glas om. Op mezelf. Of de tafel waar net allemaal papieren enzo op liggen. En geen doekje in de buurt.
Maar ik ben dus he-le-maal niet gevallen. Hoe vindt u die. Behoorlijk indrukwekkend of niet. Eén keer was het kantje boord, toen stond ik wel even te balletten met mijn fiets, maar uiteindelijk liep het goed af. Schuifelend naar veiliger grond en wat was ik trots. Niet gevallen! Terwijl je als je zo staat te glijden zéker weet dat je gaat vallen. Dat wéét je dan gewoon en je weet ook dat het vertraagd gaat gebeuren en dat je er niks tegen kunt doen. En ik viel niet! Ja, dat heb ik toch algauw aan een paar mensen verteld die dag. Glimmend hoor, van trots.
Niks omgestoten ook toen. Dat gaat de laatste tijd ook best goed. Misschien is mijn motoriek eindelijk verfijnd genoeg om minder klunzig door het leven te gaan. Dat zou best aangenaam zijn. Ik heb laatst al een toetsenbord weg moeten gooien omdat er twee keer in twee dagen water overheen was gegaan. Redelijk stom ja. Nu heb ik een mooie zwarte, dat is dan wel weer leuk.
Ik verlies trouwens wel altijd mijn pantoffel bovenaan de trap. Die stuitert dan luidruchtig naar beneden. Daar zit nog wel een uitdaging in. Ik ga 'm aan! Nu onmiddelijk! Want ik moet mijn tanden poetsen (bedtijd, u weet wel) en de badkamer is beneden.
Spannend.


0 reacties



eXTReMe Tracker