yokaverbeek.nl


maandag, mei 02, 2005

Een kleine verhandeling genaamd: de slechtste film in de geschiedenis van gekromde tenen
hèhè, eindelijk het beloofde stukje

Soms zijn er momenten dat je weet: ik heb iets heel bijzonders meegemaakt. Het bekijken van Feestje! behoort tot die categorie. Het is moeilijk in woorden te vatten hoe slecht deze film is. Bij het terugdenken aan Feestje! ontstaat er een gevoel in mijn onderbuik dat te omschrijven valt als een combinatie van oneindige pret en diepe, diepe schaamte. Niets is geslaagd aan de film, behalve de extra's op de DVD waarin Beau van Erven Dorens laat zien hoe je het stoerst bier drinkt. Waarna ik graag wil opmerken dat Beau ondanks zijn rol in Feestje! voor mij onaangetast blijft in zijn heldenstatus. Hij kon er ook niks aan doen.
Daarentegen mag Ruud van Hemert wel wat vaker naar buiten gaan, om met eigen oren te kunnen horen wat voor taal de jongelui van tegenwoordig bezigen. En om tevens te constateren dat de meeste studenten niet gemiddeld 36 jaar oud zijn.
Redelijk stuitend zijn verder de edelfigurantenrollen die zijn toebedeeld aan onder andere Roeland Fernhout en Tara Elders, die ongeveer 3 zinnen tekst hebben in de hele film. Er moet driftig in hun aandeel geknipt zijn, anders kan ik me niet voorstellen dat zij ooit een rol zouden accepteren. Dan heb ik het nog niet gehad over Chantal Janzen die nogal weinig in beeld komt voor een hoofdrol.

Oh god, ik kan beter ophouden met schrijven over deze film. Ga hem allemaal maar gewoon lekker zelf kijken. Het liefst met een groepje mensen zodat je de kosten voor het huren kunt delen, en je jezelf achteraf niet hoeft te meppen omdat je 4 euro hebt uitgegeven. Schaf daarbij wel wat alcoholische hulpmiddelen (of waar je van houdt natuurlijk) aan om de pijn te verdoven.
Mocht je snel huilen dan raad ik zakdoeken aan, want je zult huilen. Zij het van verdriet, zij het van plezier.
Mensen. Ik word nu wederom overvallen door een unieke emotie. Een emotie die ik nog nooit heb beleefd na het zien van een film. Ik wil schreeuwen, ik wil gieren, ik wil overgeven, ik wil een dansje doen, ik wil iets kapot maken; en dat allemaal tegelijk. Huur Feestje!. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.


0 reacties



eXTReMe Tracker