yokaverbeek.nl


zondag, juni 26, 2005

Lekker geslapen

En zo kwam de ochtend dat ik wakker werd met het gordijn van de rails getrokken en over mijn hoofd gedrapeerd, de stof krampachtig in mijn vuisten geklemd.
Ik wist nog dat mijn dromen onrustig waren geweest en dat ik ergens in de nacht pure frustratie had gevoeld die ik met een handeling van woede probeerde te blussen.
Had ik daadwerkelijk aan mijn gordijnen gehangen tijdens mijn slaap? Het viel eigenlijk niet anders te interpreteren.

Gedurende de dag kwamen langzaam alle droombeelden naar boven drijven. Met dezelfde hoofdpersoon raakte ik verzeild in verschillende situaties die levensecht leken. Een eerste ontmoeting, een eerste toenadering, de daaruit voortkomende verpozingen; geen wonder dat ik tijdens het dromen niet had hoeven springen om de echtheid te controleren. Het was bizar realistisch.
Had ik dan slapend toch de tegenwoordigheid van geest gehad te beseffen dat al deze momenten niet echt waren gekomen, terwijl dat juist wel de bedoeling was? De dromen waren niet frustrerend, het besef van onechtheid wel, en juist daarom had ik mijn gordijnen gegrepen dunkte mij.

In mijn slaap zat mijn hoofd er kennelijk nog voller mee dan ik zelf wist. Veel onontgonnen land daar in mijn hersenen, ineens wel vrij toegankelijk in REM-toestand.

Hoe kreeg ik al die shit nu weer úit mijn kop, was de brandende vraag van mijn nachtrust, die er niet beter op werd.


0 reacties



eXTReMe Tracker