yokaverbeek.nl


maandag, januari 30, 2006

Een middernachtelijk avontuur

Vannacht besloot mijn pijpleiding eens voorzichtig te proeven aan het horrorgenre. Omdat de afvoer al een tijdje dwars lag koos ik een mooi tijdstip na middernacht om de boel te ontstoppen. Wat keek ik uit naar een douche zonder overstromingen! Geduldig liet ik de bruisende korrels inwerken en na een half uur ging ik opgetogen naar de badkamer. Als eerste zou ik de wc doorspoelen om met eigen ogen te zien dat alles was opgelost en er geen gevaar meer was voor terugkerend in plaats van verdwijnend water. Ik had echter te vroeg gejuicht...
Groenig water spoelde terug in de toiletpot en uit het doucheputje kwam eenzelfde substantie die zich met luid geborrel aankondigde. Niet veel later verdween alles langzaam weer maar het kwaad was al geschied: mijn angst voor omhoog spuitende poepstromen was gaan leven.
Bang keek ik het doucheputje in; zou ik aanwijzingen kunnen vinden? Was het nu toch allemaal voorbij of stond het ergste mij nog te wachten? Een angstaanjagend borrelend geluid steeg op uit de douche en de wc. Het zou vast niet lang meer duren voor er een groot groenbruin slijmerig monster tevoorschijn kwam dat me zou doden met een verstikkende rioollucht.
'Hallo?' fluisterde ik zachtjes, 'is daar iemand?' Maar meer dan het geborrel was er niet te horen. Bij elke oprisping schrok ik op en een tijdlang wist ik niet wat ik moest doen. Alle grote mensen sliepen al en de loodgieters ook. Ik moest dapper en koelbloedig zijn. Ik ging naar bed. 'Groot groenbruin slijmerig monster,' zei ik in het doucheputje, 'het is beter als je vandaag niet meer met een omhoog spuitende poepstroom tevoorschijn komt oké?' Het pompende borrelgeluid stemde me niet echt gerust, maar ik moest het ermee doen. Ik ging naar bed en dan zou het vast allemaal goedkomen.
En dat deed het. De volgende morgen kwam er een stoere loodgieter die alle problemen verhielp en het slijmerige monster dartelt weer vrolijk rond in de diepten van het riool. Daar voelt hij zich toch ook het meeste thuis.


0 reacties



eXTReMe Tracker