yokaverbeek.nl


dinsdag, mei 30, 2006

'Pindaboter' klinkt al wat minder smerig

Ik heb een angst voor pindakaas. Ik geloof best dat pindakaas lekker is maar ik durf het niet te eten. Dat komt voor een deel doordat ik zodra ik pindakaas ruik nergens meer trek in heb. Sorry pindakaasliefhebbers: pindakaas ruikt niet zo lekker.
Het schijnt dat ik vroeger als kind graag pindakaas at. In mijn jongste kindertijd heb ik dan ook voor het laatst pindakaas gegeten. Sindsdien heeft de goede gelegenheid zich nooit meer aangediend.
Een andere reden dat ik het niet durf te eten is de naam. Ik weet niet wie heeft bedacht dat 'pindakaas' lekker klinkt, maar ik vind het nogal slecht gekozen. Het is helemaal geen kaas! Dat maakt het alleen maar viezer! Kaas van pinda's? En dan ook nog smeerbaar? Jak.
Het is ook helemaal niet dat ik niet van pinda's houd. Integendeel. Pinda's zijn heerlijk, vooral in M&M's. Waarom eet ik dan niet gewoon een boterham met pindakaas? Ik weet het niet. Het is angst. Ongegronde angst. Hoewel: of het ongegrond is kan ik natuurlijk pas vaststellen na de pindakaas geproefd te hebben.
Mijn conclusie is dan ook: ik moet vroeg of laat pindakaas gaan eten en eigenlijk vind ik vroeg beter. Van angsten afraken is een groot goed en ik heb er niets op tegen een minder angstig mens te worden.
Is er een beginnerspindakaas die ik het beste kan eten? Eentje zonder grote stukken pinda is denk ik het best, en ook heb ik liever niet de 'extra smeuïge' variant want dat klinkt al helemaal goor.
Ik ga er een beetje van rillen maar het is werkelijk zover: ik heb het besluit genomen zeer binnenkort een boterham met pindakaas te besmeren en te consumeren. Het verslag volgt later.
Ik wens mezelf alvast veel succes en sterkte toe.


0 reacties



eXTReMe Tracker