yokaverbeek.nl


vrijdag, april 25, 2008

De beloofde angstaanjagende tuinversieringen van Huis & Comfort

Kennelijk zit de pijn van glurende buren bij een van de tekstschrijvers zo diep dat deze een verbitterd tekstje schreef over een volgens mij vreedzaam en gezellig bedoeld product:Kijk, ik vind deze meneer James doodeng. Maar dus echt: dóódeng. Het doet denken aan de legendarische poppen zonder gezicht; dat je dichterbij komt en ziet dat die meneer op een staaf zit. Nee, begrijp me vooral niet verkeerd: hij is eng.
Maar hij heeft een vrolijk vogeltje op zijn hoed, hij is grijs en dus een gemoedelijke opa, plus: hij lacht erbij.
Ik denk dus niet dat de ontwerper van Mr James heeft gedacht: 'Voor al die asociale gluurburen maak ik de ultieme wraak: Een ouwe vent op een staaf die teruggluurt. Ha!'
Maar kennelijk kwamen trauma's over de "interesse" (die verbitterde aanhalingstekens ook) van de buren in het privéleven hevig opzetten bij de schrijver van deze tekst, en wie zijn wij om het hem of haar kwalijk te nemen, aangezien onze dag net dat beetje mooier wordt door dit stukje.

Het kan ook omgekeerd. Dat ze een nogal vertekend beeld hebben van waar mensen vrolijk van worden laat Opa Jansen zien.Dat deze griezelige figuur op de lange metalen staaf (ieuw!) een glimlach op ons gezicht tovert lijkt me erg sterk; gillende wegrennende mensen is een betere inschatting.
Toepasselijker ook had ik deze tekst gevonden:

Kijken uw buren bij "gezellige" barbecues altijd iets te diep in het glaasje? En heeft u genoeg van hun dubbele tong, maar durft u ze niet te confronteren? Zet dan Opa Jansen over de heg van hun tuin, en laat zijn lodderige ogen en beschonken handgebaren boekdelen spreken. Hij lijkt zo immers sprekend op de dronken buurman!

Misschien had een vogeltje op zíjn hoed het nog kunnen redden?


3 reactieseXTReMe Tracker