yokaverbeek.nl


zaterdag, augustus 31, 2002


Toiletwijsheid

Een interessant feit kwam mij ter ore (of eigenlijk oge want het stond in de Cosmopolitan). Een levensveranderend feit nog wel! Urine is steriel. Je hoeft dus niet boven de plee te hangen nadat je plasdruppels van de bril hebt weggeveegd, want daar krijg je helemaal geen enge ziekten van.
Ik vind het werkelijk opzienbarend, en zal vanaf nu minder dwangneurotisch iedere wc-bril schoonmaken en er dan ook nog wc-papier op leggen.
Hoera!0 reacties

vrijdag, augustus 30, 2002

Bezig geweest

In navolging van zo'n beetje het hele internet heb ik ook een Imood aangeschaft.Ook ben ik creatief bezig geweest met mijn gastenboek, er staat weer eens een nieuw plaatje bovenaan.0 reacties

donderdag, augustus 29, 2002

Voor als je chagrijnig bent

Opgedoken tijdens een speurtocht over mijn harde schijf.

0 reacties


Terzijde

Ik heb mijn cv eindelijk eens op mijn site gegooid.0 reactiesSalou

Oh
mijn
god.


Wat is Salou een vreselijk oord. En groot betonnen hotelcomplex.
Ik snap werkelijk niet dat mensen daar voor hun plezier heen gaan. Deze plaats is van zo'n ondraaglijke triestigheid. Alles is lelijk. Alles is toeristisch.
Er zit een Broodje van Kootje, en een Bar Amsterdam met "Hollandse specialiteiten" (een blik op de kaart leert dat de uitbaters van deze bar denken dat kebab en shaslick typisch Nederlands voedsel is). 's Avonds zitten de mensen zwijgend bier te drinken aan lange tafels in tl-verlichte cafs, terwijl andere zielige mensen karaoke aan het zingen zijn; heel vals, heel lullig met n hand in de broekzak.
In de discotheek Flash Back heb ik me wel vermaakt. Ik heb er als een Gilles de la Tourette patint rondgestuiterd, terwijl de vele mensen aan de kant - het leek een heus brugklasfeest daar- hoofdschuddend toekeken. Wat alleen maar meer motiveert natuurlijk. En ik heb dus niet gedronken. Alleen Red Bull. Goed h.

Kijkt allen naar het resultaat van mijn inspanningen ergens in november, ik vermoed de 25e. Het is in elk geval aflevering 3 van Costa.0 reactiesYoka Malt

Mijn maand zonder alcohol is nu op de helft. Ik heb geen druppel gedronken, ik zweer het.
Nog twee weken en dan mag ik een duur cadeau voor mezelf kopen als beloning.0 reacties

vrijdag, augustus 23, 2002

Adios

Morgen vertrek ik naar Salou, voor Costa de serie. Ik ben dinsdag terug.

Ik hoop dat jullie me vreselijk missen.

Wist je trouwens dat Salou niet in de bosatlas staat?

0 reacties


Wrom

is het zo dat je muggen pas hoort zoemen als je al een half uur in slaap probeert te vallen?
Ze doen het er gewoon om h, die kutbeesten.

0 reactiesWauw

Ik kwam vandaag twee keer in een half uur bij een brug aan die nt weer dichtging (of open, hoe je het bekijkt. In ieder geval kon ik zo doorfietsen.)

Is dit een teken van boven? En zo ja, wat? Was het puur toeval? Of was de aarde mij gewoon gunstig gezind?
Het houdt me erg bezig.0 reacties

donderdag, augustus 22, 2002

Goudkust fotostrip

Voor mij als oud-Goudkust kijker bijzonder vermakelijke slideshow over de driehoeksverhouding tussen Jeroen, Michiel en Tim.
Het leukst voor "insiders" maar het is sowieso erg lollig.


Maar Tim... ben je homo??0 reacties

woensdag, augustus 21, 2002

Mmmmm donuts

Lisa: I can't eat a poor little lamb!
Homer: Lisa, this is lamb! Not a lamb!
Lisa: What's the difference between this lamb and the one that kissed me?
Bart: This one spent two hours in the broiler! (Chomps down on the lamb)
Marge: Bart! Sensible bites!


uit: "Lisa The Vegetarian"Kijkt allen The Simpsons (elke werkdag op BBC 2, 19.00)0 reacties

dinsdag, augustus 20, 2002

Armageddon

Echt vrolijk werd ik niet van de tweede aflevering van de serie Space, vanavond uitgezonden door Belgi 2.
Het ging alleen maar over hoe lang het nog duurt voor met ons hetzelfde gebeurt als met de dinosaurussen. We hadden tot nu toe geluk, want meestal was het een paar miljoen jaar dat een bepaalde soort het uitzong op aarde, en laten wij nu net reeds een paar miljoen jaar bestaan! Dat betekent niet veel goeds.
Je zag een basis in Amerika, waar ze asteroden opsporen (die vormen het grootste gevaar voor het vernietigen van alle levensvormen namelijk), en ze vonden wel vier hele grote per maand.
Tussendoor werden er steeds flitsende animaties vertoond van asteroden die insloegen op planeten, ze daarmee verwoestend en grote explosies veroorzakend.
Zwarte gaten werden ook uitvoerig besproken. Hoe ze sterren en planeten die te dichtbij komen "in stukken scheuren" bijvoorbeeld. We kregen weer een prachtige animatie te zien van een soort platte vuurschijf met daar middenin een klein zwart stipje: het zwarte gat. Het zwarte gat was bezig een ster te verslinden. Vervolgens raapte de presentator (Sam Neill, uit Jurassic Park) een steentje op wat hij de animatie "in wierp", waarna we zagen hoe groot de aarde zou zijn in die chaos van het gulzige zwarte gat. Een erg klein bolletje. "Earth wouldn't stand a chance". Fijn om te weten.
Ook leuk waren beelden die een speciale ruimtefotocamera had gemaakt in 1994, toen er een asterode insloeg op Jupiter. Je zag inderdaad een kleine explosie onderaan Jupiter, maar die explosie was toevallig wel net zo groot als de hele aarde.
Wat ik ook niet wist, is dat Jupiter ontzettend veel gevaarlijke brokstukken voor ons tegenhoudt, en dat er zonder Jupiter nooit leven op aarde had kunnen zijn. Jupiter trekt brokstukken met een enorme kracht aan namelijk, waarmee de aarde dus al miljarden keren gered is. Die informatie ging uiteraard ook vergezeld van een leuk filmpje, waarin werd nagebootst hoe Jupiter in al die jaren brokstukken opving, en ik kan je vertellen: dat waren er nogal wat.
Daarna werd gemeld dat het natuurlijk maar n keertje mis hoeft te gaan, of het leven op aarde is niet meer.

Leuk joh, zo'n educatieve serie over de ruimte!

0 reacties


Ally en Indiana

Over vieze stellen gesproken: Calista Flockhart (37) doet het met Harrison Ford (60).
Yuck.

0 reactiesKevin Smith's nieuwe film

Ik bezocht Movie Poop Shoot weer eens, en zag aldaar dat Kevin Smith de wereld op de hoogte gaat houden van zijn nieuwe film: Jersey Girl. Met Jennifer Lopez en Ben Affleck (die iets met elkaar blijken te hebben. Bahhh!).
Het wordt geen keurig bijgehouden verslag -Kevin Smith meldt ook gelijk maar dat we daar niet op moeten rekenen- mr dat neem ik voor lief.

"I'm going to irregularly (read: the columns are gonna be late, folks; bet on it) chronicle the making of View Askew's newest flick, JERSEY GIRL. I'm gonna sell you the inside dope in nickel bags and eight balls, and if there's any juicy, Page Six-worthy hot sex on the set between you know who and you know who else, i'm gonna detail it for you, position by nasty position (naturally, I'm talking about me and my long-time producer, Scott Mosier; everyone wants to know if we're really fucking or not). That's my promise to you, dear reader - an honest, inside look at the spit and glue that makes up this picture."0 reacties

zaterdag, augustus 17, 2002

De man is een "biological accident"

Als je de film I Shot Andy Warhol hebt gezien, weet je over wie ik het heb. Valerie Solanas was een nogal radicale feministe die het SCUM (Society for Cutting Up Men) Manifesto schreef.
Bekend werd ze doordat ze Andy Warhol neerschoot (waaraan hij overigens niet overleed), toen hij een script wat ze geschreven had niet wilde verfilmen.

Lees het manifest hier, het is bijzonder geestig.

"The male is a biological accident: the Y (male) gene is an incomplete X (female) gene, that is, it has an incomplete set of chromosomes. In other words, the male is an incomplete female, a walking abortion, aborted at the gene stage. To be male is to be deficient, emotionally limited; maleness is a deficiency disease and males are emotional cripples."0 reacties


Komt dit aan?

Hmmm de hele dag al verschijnt mijn 's ochtends geposte bericht niet.
Kennelijk staat dit er wel op.
Hopelijk staat hieronder dan Arend was te laat.

Is het toch nog goed gekomen0 reacties

vrijdag, augustus 16, 2002


Arend was te laat

"Dit is het nieuws op Sky Radio 100 punt zeven fm"

muziekje


stilte
stilte
stilte".....Dit is Arend Langeberg met het ANP nieuws van vrijdag 16 augustus.
Het waterpeil van de Elbe, normaliter twee meter, is bij Dresden ...."

gekuch

gelach


"Neem me niet kwalijk, ik ben buiten adem.
Het waterpeil van de Elbe, normaliter twee meter, is bij Dresden gestegen tot boven de negen meter."

De rest van het nieuws volgt.

"Tot zover het nieuws, mijn excuses voor de onderbreking, ik was even buiten adem van het harde lopen. Het is nu drie minuten over negen."0 reacties

maandag, augustus 12, 2002

Dat klinkt lekker

Alcohol stimuleert de werking van de nieren waardoor je extra vocht kwijt raakt. Je droogt dus uit door veel alcohol te drinken! Er ontstaat ook een tekort aan vocht in de hersenen waardoor de hersenen minder goed beschermd worden en direct tegen de schedel aan komen te liggen. En dat veroorzaakt hoofdpijn. Veel water of fris voorkomt uitdroging en is dus het beste middel tegen een kater.

van: Ben Jij Sterker Dan Drank?

Mijn arme hersenen! Ik zie ze al tegen mijn schedel aan klotsen en zich pijn doen. Ik drink nooit meer bier! Of dan tenminste steeds afgewisseld met water! Ik ga mijn leven beteren! Ik ben een slecht mens! Ik martel mijn brein!0 reacties


Sophie is cool

0 reacties


Yankee

Niet zo lang geleden vertelde iemand me dat het woord Yankee komt van de Nederlandse naam Jan Kees. Ik vond dat ik nog nooit zoiets belachelijks had gehoord, en dacht dat ik flink in de zeik genomen werd.
Blijkt dus niet zo te zijn.
Of het woord afstamt van Jan Kees, Janke of Jan Kaas is niet geheel duidelijk, maar dat het een verbastering is van zoiets staat vast.
Raaaaar.Andere woorden die het Amerikaans van het Nederlands heeft overgenomen:

Boss (baas)
Waffle (waffel)
Cooky (koekje)
Dumb (dom)
To snoop (snoepen)
Stoop (stoep)

links:
Nederlands in de VS
Origin of Yankee0 reacties

zondag, augustus 11, 2002


Doorgedraaid

Het dierenrijk brengt me regelmatig in verwarring.
Op de badkamer zat zojuist een klein nachtvlindertje, of iets dergelijks. Het kroop naar de schaduw van door mij opgehangen handdoeken. Ik trok de handdoeken de andere kant op, zodat het arme beestje in paniek raakte. (Ik vind het altijd interessant om te zien hoe ze reageren op dat soort dingen.)
Toen ik de doeken weer losliet en deze bijna het insektje raakten, begon het als een compleet gestoorde in de lucht te vliegen. Op een klein oppervlakte vloog het als een gek rondjes, compleet zonder richtingsgevoel.
Waar is dit goed voor? Waarom wordt een vliegje daar niet duizelig van?
Voor mij is het een raadsel.0 reacties

donderdag, augustus 08, 2002


De beste muggenvanger

Is nog altijd de stofzuiger0 reacties


Ben ik weer

Wat lui van me dat ik nu pas iets post, terwijl ik sinds maandag terug ben.
Maar, ik had van alles te doen (sociale contacten onderhouden enzo). Was leuk h Eef, wat zijn we toch sociaal ;)

Praag was cool. Ik heb nu al heimwee naar het uitgaan in de Karlovy Lzne.
Ik was al nooit tevreden over het uitgaansleven in Amsterdam, omdat je als je niet van trance en R&B houdt, je hier niet aan je trekken komt, behalve woensdag in Paradiso. Ik zal wel van alles missen wat dat betreft, maar dan zijn er nog de kroegen die doordeweeks om 1 uur dichtgaan, en het bier dat duurrr is.
Ik eis een Karlovy Lzne in Amsterdam. Er zijn 5 verdiepingen. Voor ieder wat wils. Hou je van met je armen zwaaien op keiharde beats? Is er. Wil je een een beetje met je voeten bewegen op hiphop? Geen probleem. Boogien op leuke nummers van de jaren 60 tot nu? Ga je gang. (Hier was ik uiteraard op de dansvloer te vinden). Als je moe bent geworden kan je afkoelen in de Chill Out Room, een met banken en ventilatoren uitgeruste zaal.
Bier kost 20 kronen. Dat is nog geen 65 cent. En je krijgt 0,4 liter.
Ik ga even naar buiten om te gillen van frustratie.

Ik beloof wel alvast dat als ik later rijk ben, ik de ultieme disco ga openen.
Jaja, luitjes, dat is iets om naar uit te kijken!

0 reactieseXTReMe Tracker