yokaverbeek.nl


donderdag, januari 30, 2003

Oh euforie!

Ik heb last van orgastische gelukzaligheid. Ik wist niet dat een klein doch wonderschoon telefoontje me zo blij kon maken. Een week nadat mijn telefoon uit mijn tas is ontvreemd ben ik alweer in het bezit van een nieuwe, een ontzettend geile, als ik het zo mag zeggen, Nokia 8310. Ik ben weer gewoon bereikbaar op mijn oude nummer.
Nu ga ik een even geile ringtone uitkiezen. Roooaaaarrrr.


Deze dus, alleen is de mijne wit.0 reactiesDonnie Darko

Meesterlijk. Ik ben na gisteravond nog steeds diep onder de indruk.

Doe deze test om te zien welk Donnie Darko personage jij bent.
Which Donnie Darko character are you? by Shay0 reacties

woensdag, januari 29, 2003


Valentijnspost

Van Merel gejat:

De Grote Subjectivisten (Anti-) Valentijns Cirkel.
Werkt als volgt: je geeft je op, je brandt een cd met verschillende nummers voor iemand van wie je de adresgegevens toegestuurd krijgt, die doe je op de post, en als het goed is krijg jij dan ook een cdtje. Leuk!
Ik wil eindelijk weleens post met Valentijn. Heb ik nog nooit gehad nee. En ik ben geen lelijke bocheltrol dank u.0 reacties


La vita è merda

Het leven wordt er niet leuker op vind ik.
De laatste dagen vind ik alles deprimerend. De maatschappij, de mensen, het uitgaansleven, de liefde, de bankrekening. En dan gaat het ook nog eens onweren en hagelen. Kutzooi.
Ik nodig mensen uit om vrolijke dingen te posten in comments/gastenboek/email. Dat fleurt me vast op zodat ik de hoop niet geheel verlies.
Ook wil ik rijke mensen aansporen mij geld te geven, want ik ben erg arm en dus zielig. Ik zou mezelf uit de stad moeten verbannen want het is uitverkoop en ik heb al hartstikke lang niks leuks meer kunnen kopen. En ik heb eindelijk schoenen gezien die ik wil! On-eer-lijk!
Miljonairszonen/-erfgenamen kunnen solliciteren naar een plaats als echtgenoot, ik heb geen probleem met overdadige fortuinen.
S.O.S.! Help mij!

0 reacties

dinsdag, januari 28, 2003


Gódver

Schrok ik me daar een hoedje van de speelmuis van de poes die als een echte nepdood lag te wezen in de keuken.0 reacties

maandag, januari 27, 2003

Stronteigenwijs

Ik lees zojuist een geestige advertentie voor het handige kattenbaksysteem Tommy's John. De naam is al leuk want het betekent "plee van de kat", maar ondertussen klinkt het heel netjes.
De advertentie is een paginavullend verhaal, geschreven door Maurice de kater uit Bussum. Het gaat veel over drollen, poep en pis. Niet gebruikelijk voor een reclame. "Ja, waarom zou een kat altijd in het openbaar moeten zitten, ik zeg het woord maar, kakken. Ik bedoel, laten we wel wezen, heeft u een mens ooit in de hoek van de keuken naast de servieskast gehurkt zien zitten steunen?"
Briljantst vind ik de slogan, "Tommy's John. U doet het toch ook niet meer op een tonnetje boven de sloot."

I quote

"...because the only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars and in the middle you see the blue centerlight pop and everybody goes "Awww!""

- Jack Kerouac, On The Road0 reactiesA hard day's night

Wat een achterlijke nacht heb ik gehad zeg. Ik heb geloof ik voortdurend gedroomd, en de meeste rare dingen ook. Ik had ziekelijke jeuk en overal en krabte mezelf helemaal een ongeluk en in momenten dat ik half wakker was kon ik de werkelijkheid niet van het dromen onderscheiden. Ik weet nog dat ik halfslapend de volgende omschrijving bedacht: "alsof mijn innerlijk en mijn lichaam het niet met elkaar kunnen vinden". Ik werd dan ook geheel ontheemd wakker.
Zojuist ontdekte ik een grote kras op mijn wang. Mijn nagels wisten het verschil ook niet meer.0 reacties

vrijdag, januari 24, 2003


Rotvolk

Ik kan de mensheid toch zo hardgrondig vervloeken van tijd tot tijd. Ik zat gisteren op de fiets en ik kon alleen maar negatieve dingen bedenken. Ik heb ook wel reden om boos te zijn vind ik, want woensdag zijn mijn portemonnee en telefoon gestolen, en van een vriendin haar tas met alles erin. Mensen moeten verboden worden!
Enfin, ik zat op de fiets, kwaad, te contempleren over mijn armoede (geen pinpas is geen geld). Ik reed op een fietspad en een aantal meter voor mij versperden een bejaarde man met wandelstok en iemand die hem ondersteunde de weg. Toen ik hen naderde hief de man zijn stok op alsof hij me ermee ging neermeppen en riep "weer een fiets zonder verlichting". Ik fietste door maar ik had hem eigenlijk allerlei verwensingen naar het hoofd willen werpen en hem het liefst ook even in het gezicht willen prikken met zijn eigen stok. Die kutbejaarden altijd! Ik ben een keer van mijn fiets afgeduwd door een opa die het er niet mee eens was dat ik mijn fietsbel belde, toen een grote club bejaarden hun tourbus werd uitgeleid, dwars over het fietspad heen. Ja hállo!
En alsjeblieft, ik mag toch wel af en toe even heel erg zeiken over deze schijtwereld? Dank u.0 reacties

woensdag, januari 22, 2003


Vrolijke boel

Dan nu uw aandacht voor een héle flauwe mop, om de chagrijnige gemoederen wat te verblijden.

Wat is het verschil tussen een batterij en een man?

Een batterij heeft een pluspunt
0 reacties


Schijnheilig

De eerste indruk die je van iemand vormt schijnt niet snel meer te veranderen, is uit onderzoek gebleken. Ik vind het persoonlijk nogal deprimerend, want ineens worden dingen bevestigd. Ik wil niet beweren dat ik zelf altijd verder kijk dan mijn neus lang is, maar ik ben er wel eerlijk in. Dat mensen je blijven beoordelen op een achterhaald idee is vreselijk hypocriet, en het is erg jammer dat er nu een wetenschappelijke verklaring voor is.
Ik neem me voor om voortaan ruimdenkender te zijn. Alles kan, dus waarom niet.
Rare match

Het is echt waar, Limp Bizkit-voorman Fred Durst is aan de rol met Britney Spears.Van de Limp Bizkit site:
isn't it amazing how something very simple, pure, sweet, and innocent can be blown so far out of proportion? who really gives a shit that i wanna be with britney spears?0 reacties

dinsdag, januari 21, 2003


Kees de Jongen

Kort geleden heb ik dit prachtige boek gelezen, nadat ik al jaren van mijn gehele familie hoor dat ze collectief verliefd zijn op dit beroemdste werk van Theo Thijssen. Het toeval wil dat toen ik aan de laatste pagina's begon, mij ter ore kwam dat er een film van gemaakt gaat worden door de productiemaatschappij van Matthijs van Heijningen. Ze zijn op zoek naar een Kees en een Rosa, maar dan moet je wel in de leeftijdscategorie 8e groep zitten.
Hoe dan ook, het boek moet je gelezen hebben. Zeker als je Amsterdammer bent heb je geen excuus.0 reactiesEwan Ewan Ewan

Hij blijft leuk hè. Zie hier.0 reactiesVoor de filmgek

Dit vind ik zelf een fijne site om (de nieuwste) trailers te bekijken. Het vermelden waard dus.0 reacties


Golden Globes

Ik ben een celebrity geobsedeerde, en beleefde dus veel plezier aan de uitreiking van de Golden Globes.
Mij het meest bijgebleven (naast de eindeloze bedankt-speeches): de jurk van Lara Flynn Boyle.

0 reactiesMet klem

Ik heb gisteren eindelijk Bowling for Columbine gezien en ik vind dat iedereen erheen moet. Er wordt een waanzinnig scherp en kritisch beeld geschapen van Amerika, door een Amerikaan zelf, en als je al bevooroordeeld was dan kan je na deze documentaire gezien te hebben niet anders oordelen dan dat Amerikanen daadwerkelijk volkomen gestoord zijn en zich volledig laten indoctrineren door de media en de overheid.
Daarnaast is het allemaal erg humoristisch; hulde aan maker Michael Moore voor zijn droge vraagstelling en opmerkingen die door de geinterviewden niet als zodanig worden herkend, wat natuurlijk extra grappig is.
Verder is het animatiefilmpje in Southpark-stijl over de geschiedenis van de VS briljant, en al een goede reden om naar Bowling for Columbine te gaan. Dat moet je dus ook absoluut doen.

Uit de FAQ sectie van de officiële website:

Q. Why is the movie called “Bowling for Columbine”?
A. First off, let me make it clear that this is not a bowling movie. Bowling fans will be disappointed if they come expecting to see a number of exciting bowling maneuvers.
0 reacties

zaterdag, januari 18, 2003

Mijn nieuwe favoriete drank

Wie regelmatig groene thee drinkt, loopt minder risico op kanker, hoge bloeddruk en hart- en vaataandoeningen zoals angina pectoris (hartkramp), hartinfarcten en beroertes.

Groene thee stimuleert de spijsvertering en het afweersysteem, en heeft bovendien een antibiotische werking tegen virussen en schimmels.

Uitwendig gebruikt beschermt groene thee onze huid tegen gifstoffen in het milieu en tegen de felle zon; daardoor is de theeplant - wat maar weinig mensen weten - niet meer weg te denken uit de huidverzorgingsproducten van de cosmetica-industrie.


Nou ik heb net een volle pot gezet, dus het kan niet stuk. Bovenstaand citaat komt hiervandaan.0 reacties

vrijdag, januari 17, 2003


Drukte

De mannen in het herentoilet van het Atriumcafé gisteren waren erg verontwaardigd dat wij als meisjes gebruik kwamen maken van hun wc's (die overigens ècht ontzettend goor waren).
"Ey, wat doen jullie hier?"
"Wegwezen!"
"Ehm, moeten jullie niet hiernaast zijn?"
"Ksst ksst ga weg," begeleid door wegvegende handgebaren.

Wij uitleggen, "de gemiddelde wachttijd hiernaast is ongeveer een half uur", "er staan 30 meisjes in de rij".
"Je kijkt erbij alsof het de normaalste zaak van de wereld is!" riep een jongen verbaasd uit. "Dat is het toch eigenlijk ook?" zei ik.
Of niet?0 reacties

donderdag, januari 16, 2003

Leuk! (en mooi natuurlijk)
nog een, van deze site.0 reacties


Ik ben blij

Potter Five to Hit Shelves This Summer

The wait is over - the fifth Harry Potter novel will hit bookshelves on June 21, and it will be a bumper volume. Harry Potter And The Order Of The Phoenix will weigh in at an incredible 255,000 words, over 50,000 words longer than Harry Potter And The Goblet Of Fire. The fifth installment of the immensely popular series will be released simultaneously around the world. Nigel Newton, chief executive of Bloomsbury Publishing, says, " Harry Potter And The Order Of The Phoenix is absolutely superb and will delight all J.K. Rowling's fans. She has written a brilliant and utterly compelling new adventure." And it appears there will be a shocking surprise in store for the apprentice wizard. A brief segment of the text has been released. In it, Rowling writes, "Dumbledore lowered his hands and surveyed Harry through his half-moon glasses. 'It is time, ' he said, 'For me to tell you what I should have told you five years ago, Harry. Please sit down. I am going to tell you everything'."


van IMDb0 reacties

woensdag, januari 15, 2003


Final Destination 2

Spannend! Trailer.0 reactiesDiscussie over rookverboden op Fok

Ik heb hier zelf een redelijk uitgesproken mening over, en het lezen van zo'n discussie vind ik eigenlijk vooral frustrerend, omdat sommige mensen zulke domme dingen zeggen. Oordeel zelf.0 reacties


Er op uit

Gisteren bracht ik een bezoek aan Rotterdam. Ik wil hierbij graag tot mijn grote, grote schaamte bekennen dat ik nog nooit eerder in Rotterdam geweest ben. Niet dat ik er nu veel van gezien heb. Ik had een casting ergens in het havengebied om half 4. Om half 2 verliet ik mijn huis en stipt om 15.30 betreedde ik de studio's alwaar de audities plaatsvonden. Een uur later stond ik buiten, en tot die tijd was alles nog leuk en aardig geweest. Maar toen moest ik terugreizen. In de spits. Ik haat de spits. Eigenlijk kan ik beter zeggen: we haten de spits, want ik spreek toch voor iedereen. Ik heb uiteindelijk 5 uur gereisd voor een afspraak van een uur.
Ik belandde op Den Haag CS. Dat had ik niet moeten doen, zeker niet gezien het feit dat ik de illegale veevervoerachtige praktijken daar al eens eerder heb meegemaakt. Omdat het een beginstation is, staan alle treinen een eeuwigheid te wachten voor ze kunnen vertrekken. In die tijd propt heel haastig en onbeleefd Nederland zich in de coupés en de balkons.
Ik stond eerst in een trein die iets eerder zou vertrekken dan een andere met vrijwel dezelfde bestemming, maar toen ik daar met 20 mensen op 4 vierkante meter stond, kreeg ik het snel benauwd. Ik hou ervan als in dat soort situaties van extreme drukte de mensen gewoon hun mond houden, maar natuurlijk stonden er twee kwebbelige dames van middelbare leeftijd, die uitgebreid alle zwangerschappen en bevallingen van collega's en vriendinnen bespraken. Natuurlijk is een gesprek voeren redelijk tolerabel (mits het niet gaat over keizersnedes); waar van mij ècht lijfstraffen op mogen komen te staan is het spelen van spelletjes op de mobiele telefoon. Let wel: met de piepjes op maximaal volume. Die eerdere keer dat ik inwendig zuchtend en chagrijnig tussen de reizigers stond opgepropt vanaf Den Haag CS, was er een keurige zakenman die het presteerde om 20 minuten lang Snake te spelen, zich totaal niet storend aan zijn medepassagiers die al dit gebliep moesten ondergaan. Iedereen begon steeds zuurder te kijken, maar er werd niks van gezegd.
Gisteren was er ook zo iemand, al was het in een niet zo volle trein. Ik begin na 5 minuten te koken van drift, maar toch zeg ik er nooit wat van. Die zakenman had gewoon een ram voor zijn hoofd verdiend, want het was verstoring van de openbare orde en bovendien was hij hartstikke slecht, want telkens na een minuut al hoorden we het gameovermuziekje. Ik vraag mij af, zijn mensen werkelijk zo onwetend dat ze geen enkel benul hebben van zoiets als overlast en "andere mensen"? Of tref ik elke keer zulke asociale personen die het niets uitmaakt dat de rest van de trein zich opvreet van irritatie, en die stiekem genot beleven aan lekker opstandig tegen de sociale etiquette ingaan? Volgende keer wil ik deze uitschotten van de maatschappij aanspreken, want als niemand anders het doet, doe ik het wel. (Wáárom doet niemand anders het dan ook, stomme laffe volwassenen ook altijd).
Ik prijs de dame die gisteren op het overvolle balkon mobiel belde en daarbij haar mond bedekte met haar hand, zodat niemand er last van had.0 reactiesGoh

Natalie Imbruglia en Daniel Johns (van Silverchair) zijn verloofd. Wat een verrassing. Ik wist niet eens dat ze iets met elkaar hadden. Nou ja. Geinig.0 reactiesDag Ben

Vanaf 25 februari heet Ben geen Ben meer maar T-Mobile. Dat is een Duits telecombedrijf waar Ben sinds september vorig jaar bij hoort. Ik vind het behoorlijk stom, want Ben is een leuke naam. Nu heb ik er ineens geen moeite meer mee om op een andere operator (ah, zo heet dat dus) over te stappen. Ben was leuk. Nu is T-Mobile stom.0 reacties

maandag, januari 13, 2003


Gridlock

Via merelroze.com belandde ik bij dit verslavende spelletje. Nu klop ik mezelf op mijn schouders want ik heb het uitgespeeld, hoezee.0 reacties

zaterdag, januari 04, 2003

Post scriptum

Leuk advies trouwens, een zonnebankje nemen om de winterdepressie te bestrijden. Ik ben één keer in mijn leven onder de zonnebank geweest. Dat was gedwongen, want ik moest spelen in een serie waar mensen diepgebruind op het strand rollebollen.
"Begin maar met een kwartiertje" zei de makeup vrouw.
Ik legde uit dat ik nog nooit onder zo'n ding gelegen had, en dat ik extreem talentvol ben in het onmiddelijk verbranden in de zon, vanwaar ik factor 65 in mijn bezit heb. 5 minuutjes was inderdaad verstandiger, vond zij ook. Ik kreeg een dure zonnebrandspray waarmee ik mezelf extra rijkelijk besprenkelde, en toen moest ik op dat enge, zoemende apparaat gaan liggen. Om te beginnen wist ik al niet aan welke kant ik met mijn hoofd moest, want wellicht was de straling aan de voetenkant sterker, omdat de gezichtshuid gevoeliger is, het zou kunnen.
Toen ik eenmaal in het ding lag, kreeg ik last van claustrofobie, want als je felverlichte grafkisten zou hebben, zouden ze er zó uitzien mijn vriend. Daarna kwam het gevoel dat ik ontvoerd was door buitenaardse wezens, die nu enge experimenten op me aan het uitvoeren waren.
Vijf minuten is heel lang als je aan dat soort dingen denkt. Maar, ze gingen voorbij.
Goddank kreeg ik de klep nog open, want stel je voor dat je gevangen zit in zo'n ding, dat in dit geval ook nog helemaal aan het einde van de gang stond, waar misschien wel niemand je zou kunnen horen als je levend verbrandend noodkreten uitslaakt.
Ja en toen keek ik in de spiegel en dacht ik even dat ik toch onder handen was genomen door aliens, die me in een grote kreeft hadden veranderd.
Ik moest terug naar de makeupruimte, waar tot overmaat van ramp een bekende soapactrice zat, die probeerde haar gezicht in de plooi te houden toen ik ten tonele verscheen. De makeupdame lachte een beetje medelijdend terwijl ze zei "Ach meisje toch". Ze verzekerde me ervan dat het de volgende dag zou zijn weggetrokken. Want dat was het enige dat meeviel: ik hoefde pas de volgende dag voor de camera's te verschijnen.
Godzijdank was het werkelijk weg de dag erna, maar een ieder zal kunnen begrijpen dat ik vanaf dat moment zonnebanken schuw.
Het is trouwens toch al bijna lente, als je het optimistisch bekijkt. Wat zijn 2 maandjes nou, welbeschouwd. Tot die tijd ben ik al heel blij dat ik een kachel heb, en misschien zet ik af en toe wel even mijn zonnebril op, voor het echte binnenshuize zomergevoel. Aloha!
Crappy new year

Mijn eerste post in het nieuwe jaar. Ik zit trillend van opwinding op mijn bureaustoel. Wat een gebeurtenis!
Het kan me dus geen ruk schelen, máár, ergens is het wel geinig.
Goede voornemens zijn zo deprimerend, kom ik net achter. Ik heb ze allemaal al gebroken.

Aardiger zijn; ik heb al op een ziel getrapt. (sorry!)
Minder eten; ik koop een bak jumbo chocolade rozijnen.
Meer beweging; ik ga met de tram (mijn fiets heeft een lekke band, maar toch.)
Minder drinken; ik was gisteren in Paradiso... daar hoef ik niks aan toe te voegen (geen kater, hoera, maar dat is te danken aan het feit dat ik nog heel veel water achterover heb geslagen in het laatste uur Paradiso)

Bij deze begint het nieuwe jaar voor mij op 4 januari. Zag ik niet laatst iets op het nieuws over de orthodoxe kalender ofzoiets in Rusland, waar het nieuwe jaar op 13 januari begint? Er is nog hoop.0 reactieseXTReMe Tracker