yokaverbeek.nl


zaterdag, mei 31, 2003


Het is wat

Waarom wist ik nou weer niet dat er vannacht een zonverduistering was?

HA ik heb kaartjes voor het concert van Justin Timberlake in november, joepie!

Ook zo nieuwsgierig naar de prestaties van Katja Schuurman als Katja Stuurman in de nieuwe film van Theo van Gogh? Als ik hem gezien heb zal ik verslag uitbrengen.

De beroemde Carmex lippenbalsem die zo'n beetje iedere visagist in zijn of haar makeupkoffer heeft zitten en die alleen in het buitenland te verkrijgen is, lag ineens bij de Etos en zodoende heb ik nu een potje in mijn bezit met Nederlands opschrift. Het is een wondere wereld.

Nieuwsgierig als ik ben naar nieuwe innovaties, kocht ik gisteren bij de Appert de zojuist geÔntroduceerde Slim-Fast Snack, die eruit ziet als een snickers, maar toch maar 97 calorieŽn bevat (ter vergelijking: een snickers bevat er zo'n 300). Dat vond ik raadselachtig en ik vermoedde dat de reep heel vies zou smaken. Maar hoe hebben die smiechten dat gedaan... het reepje is gewoon piepklein, misschien de helft van een echte candybar! Zo kan ik het ook.1 reacties

donderdag, mei 29, 2003


Dikke vinger

Ja EEEH, ik had net een geestig verhaaltje getypt maar onzichtbare krachten hebben er voor gezorgd dat op zeer curieuze wijze de hele tekst is verdwenen, dus LANGE NEUS, ik ga het niet opnieuw schrijven.
De zon. Niet mijn beste vriend. Ik hou niet van het gevoel van zweet wat uit je poriŽn naar buiten komt en van tegen je huid plakkende kledingstukken. Wel is het fijn dat mensen wat minder chagrijnig uit hun ogen kijken (jammer alleen dat ze met z'n allen besluiten de stad in te trekken en in elke uithoek aanwezig te zijn). Behalve dat ik een vies beestje in mijn bh vond, is het een prachtige dag, je hoort me niet klagen (afgezien van de paar keer dat ik loop te klagen). Hoera hoera hoera de zon schijnt, kom mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij de wielewielewaal en horen wij die muzikant dan is de zomer weer in het land dudeljo klinkt zijn lied dudeljo klinkt zijn lied dudeljoho en anders niet.0 reacties

vrijdag, mei 23, 2003


Midnight Cowboy

Howdy.
Het is veeel te laat om nog wakker te zijn, en al helemaal als je bedenkt dat ik niet eens ben uitgeweest. Neen, ik heb een film gekeken en daarna moest ik nog naar huis. En morgen moet ik werken. 's Middags, maar toch, ik moet over 6 uur op en ik wil altijd mŪnstens 8 uur slapen.
Sorry trouwens dat ik zo weinig schrijf de laatste tijd. Chaotisch, druk, lui etcetera.
The White Stripes waren geweldig! (by the way).
Ik ga slapen. Ik spreek jullie snel. Tijd om op 1 oor te gaan liggen. Cheers.0 reacties

vrijdag, mei 16, 2003


Blegh,

Ik ben een beetje chagrijnig vandaag. Al zit ik nu toch in mijn kamer stilletjes genieten van de opgeruimdheid die hier heerst, want ik heb gisteren middelgrote schoonmaak gehouden, nieuwe interieurvrolijkheden toegevoegd en geprobeerd orde in de chaos te scheppen. Nu wordt het tijd om handige dingen zoals planken aan te schaffen zodat er eindelijk een systeem gaat ontstaan om de rondslingerende kleren aan banden te leggen.
Maar ik ben wel een beetje chagrijnig vandaag. Zo'n ondefinieerbaar gevoel wat erger wordt naarmate de dag vordert en je bijvoorbeeld heel veel irritante mensen op straat ziet lopen die zich vervelend en asociaal gedragen of die gewoon heel erg lelijk zijn. Ik heb te veel chocolade gegeten waar ik nooit echt trots van word, nota bene omdŠt ik me chagrijnig voelde. En ik heb een vermoeiend weekend voor de boeg, vol sociale aangelegenheden met familie en allerhande gezelligheid. Nu kan ik dat op zich wel, sociaal en gezellig doen (hey acteren is tenslotte mijn beroep), maar ergens in mij schuilt een contactgestoorde autist die zich iets te vaak laat zien en waardoor ik me een rare onhandige sukkel ga voelen, voornamelijk in gezelschap van mensen die ik niet goed ken maar waar ik wel enthousiast mee moet kletsen.
Voordat ik te openhartig word en ga vertellen wat voor criminele activiteiten ik in mijn vrije tijd bezig en hoe ik het liefst op de wc zit, ga ik mij gereed maken voor de nachtrust, want zoveel sociale inspanning vereist natuurlijk een uitgeslapen gestel. Ik hoop dat jullie leuke feestplannen hebben, want ik zal morgenavond na een dag vol treinreizen (ook al zoiets om je vreselijk op te verheugen), koffieleuten, met verre familie kennismaken en honderd keer hetzelfde vertellen weinig puf meer hebben om de dansvloer te bespringen, hoewel ik de mogelijkheid natuurlijk nooit geheel uitsluit, want wie weet is dat wel precies wat ik dan nodig heb.
Buenas noches.0 reacties

woensdag, mei 14, 2003

Update!

Nu moet ik toch echt wel wat gaan schrijven, het is al niet eens 'vanavond' meer volgens de klok, maar 'de volgende dag'. Anyhoo... wat heb ik zoal uitgevroten de laatste tijd...
Na jarenlange onthouding ben ik eindelijk weer naar een pretpark geweest, te weten Six Flags. Ik kan je vertellen: dat was ťťn groot doldwaas avontuur van pret ende jolijt want achtbanen en ik, wij kunnen het goed met elkaar vinden. Even was er nog de angst dat ik het verleerd zou zijn, maar na de eerste bevrijdende achtbaanrit was alle twijfel verdwenen: het is leueueueueuk. Ik heb alle achtbanen "gehad", waaronder dus de nieuwste, de Goliath, die gruwelijk steil naar beneden sjeest (ik las net vanaf 46 meter hoog met een hoek van 70 graden naar beneden). Lekkerrr. Het allerbilschoppendste gaaf was echter de Skydiver, die jammergenoeg niet op de website wordt genoemd, want het is een beetje lastig uit te leggen. Tussen twee paalconstructies van 55 meter hoog die enkele tientallen meters uit elkaar staan, zit strak een kabel gespannen. Aan die kabel zit een elastiek vast, waaraan je horizontaal hangend in een tuig wordt vastgemaakt (wij deden het met z'n tweeŽn, waarbij je allebei een arm in elkaar moet haken om kopstoten te voorkomen). Dan wordt je helemaal (55 meter dus) omhoog gehesen, tot je bovenin bij de ene paal hangt, met je hoofd richting de andere paal. Plotseling wordt je losgelaten en maak je een soort vrije bungeeval waarna je met een hele grote beweging weer omhoog zwiert, en dus eigenlijk vliegt. En daarna suis je nog een tijdje heen en weer door het luchtruim, vliegend. Dat is ZO gaaf! Klaas vond het in vergelijking met zijn bungeejump stukken beter, en ik liep tot minstens een uur daarna nog helemaal lichthoofdig van de adrenaline te zweven. Ik kan het iedereen aanbevelen, het kost 15 euro, wat bovenop de entreeprijs misschien veel lijkt, maar een bungeejump kost natuurlijk veel meer hŤ mensen!
Ik heb in de merchandisewinkel, waar je na afloop van de Superman Ride achtbaan handig doorheen werd geleid, nog een Supermanpop en -lunchbox aangeschaft waar ik zeer mee in mijn nopjes ben en toen moesten we weer huiswaarts.
Ik ben trouwens die dag voor het eerst echt gruwelijk vaak herkend, wat een vreemde ervaring was. Zeker als je een half uur in een vijfdubbele rij staat, waarin je gewoon constant ogen op je voelt gericht. Mensen gaan gewoon rustig een kwartier lang naar je staan staren, erg bizar. Grote groepen kinderen die elkaar aanstoten en in elkaars oor fluisteren en dan allemaal gaan staan kijken en af en toe eentje die durft te roepen "hey ben jij van GTST?". "JŠ, dat ben ik!" riep ik dan maar terug. Ik vond het allemaal wel geestig, maar af en toe werd ik er even paranoia van, dat je niet weet of iemand zomaar naar je kijkt, of dat je herkend wordt.
Ik hoorde toen ook dat ik twee dagen daarna een storyboard in ging spreken (een storyboard is een voorstel voor een commercial; in plaats van dat ze het ding meteen maken wordt er eerst een demo gemaakt, met animaties, en daarbij zitten dan ook vaak voiceovers, die ik dus heb gedaan samen met een ander meisje), en dat ik het weekend naar Spa zou gaan voor een kort filmpje in een reeks. Ik herkende het stadje nog van toen ik er tien jaar geleden ofzo een keer was en wist zelfs de weg te vinden, wat maar weer bewijst dat het geheugen soms niet zo slecht is als je denkt.
Vandaag heb ik weer voor So Nick de presentatie ingesproken en daarna geluncht met mijn minnaar, spullen gekocht en hem daarna omgeruild voor Kiki (nou ja, hij moest werken) en nog koffie gedronken, door de stad geslenterd en wederom geld uitgegeven (onder andere aan een grote plastic zwaan die je bijvoorbeeld als plantenbak kunt gebruiken, waarna Kiki eigenlijk naar huis wilde want ze wilde niet gezien worden met "enorme zwaan". Wat een presentje al niet teweeg kan brengen; Kiki kreeg er een en plots was het weer heel gezellig).
Morgen ga ik naar Aalsmeer voor de Goede tijden workshop waar ik dan eindelijk heenga (na het al weken van plan zijn) en nu ga ik stoppen want ik heb hooggeŽerd bezoek.
De groenten (HAHAHAHA).dinsdag, mei 13, 2003


Korte mededeling

Ja ik leef nog.
Nee ik stop niet met updaten.
Ja ik weet dat het te lang duurt.
Nee ik schrijf niet weer pas over een week.
Ja vanavond zal ik iets uitgebreiders posten.
Niet meer ongerust?0 reacties

maandag, mei 05, 2003

Ken ik u niet ergens van?

Welk een luie drol ben ik toch. Ik ben ook wel blij eigenlijk, dat ik niet zo'n druk voel om elke dag een stukje te schrijven, maar zo langzamerhand date ik wel erg onregelmatig up.
Maar hey, ik heb het druk gehad. Met niet meer vrijgezel zijn (het voelt alsof ik jaren in de woestijn heb rondgetrokken zonder water en eindelijk een oase heb gevonden. Goh en dit soort beeldspraak ben ik niet van mezelf gewend), met Koninginnenacht en -dag (waar ik helemaal niet van hou, maar je moet toch wat. Zodoende ben ik pas laat opgestaan zodat maar de helft van die vol met mensen gepropte dag hoefde te doorstaan), nieuwe dingen uitproberen, geld uitgeven, want dames en heren, ik heb weer GELD en met het uitgeven daarvan ben ik naar mijn gevoel nog l-a-n-g niet klaar, en oh, had ik niet vrijgezel meer zijn al genoemd? Ik word er zelf erg blij van in elk geval.

Wat valt er nog te melden... ik weet het niet meer. Ik wil nu gewoon lekker in mijn bed gaan liggen lezen in ťťn van de door mij nieuw aangeschafte boeken en daarna slapen en hopelijk de hoofdpijn kwijtraken die mij momenteel kwelt. Morgen heb ik als het allemaal goed verloopt twee kaarten voor the White Stripes in mijn bezit, ook al betalen we veel meer dan de originele prijs. MAAR JA je leeft maar ťťn keer, wat is een beetje geld op een mensenleven, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, nooit geschoten is altijd mis, nee heb je... beter ťťn vogel in de lucht dan tien in de hand, of was het andersom... Hoe dan ook, geniet van het leven want wat is de wereld mooi zeg ik altijd maar. Dat soort dingen moet je jezelf gewoon af en toe voorhouden, vindt u ook niet?
I'm gonna hit the hay, zoals mijn Amerikaanse mate het zou zeggen.
Zoete dromen.
eXTReMe Tracker