yokaverbeek.nl


woensdag, oktober 29, 2003

Catch-21

Over een paar uur ben ik jarig, dan is het 30 oktober namelijk, precieze geboortetijd: 01.45. Ik vier het klein dit jaar, ik heb een fanfareoptocht ingehuurd die rondtrekkend door de stad verjaarsliederen ten gehore zal brengen op onder andere trombone, contrabas, trompet en bekkens; er zal een feestboot versierd met mijn naam door de grachten varen; een zeppelin met "hoera Yoka 21 jaar" komt boven Amsterdam te zweven; in diverse reclameblokken zult u boodschappen met de beste wensen langs zien komen; 's avonds is er een feest voor 5000 mensen in de geheel afgehuurde ArenA met optredens van bekende Nederlandse artiesten, en als klap op de vuurpijl komen de twee nog levende Beatles voor deze keer eenmalig bijeen om op mijn slaapkamer een intiem verjaardagsconcert te geven, met het voor de gelegenheid speciaal tot "Oh Yoka!" omgedoopte "Oh Yoko!" geschreven door wijlen John Lennon.
Neen. Ik zal hoogstens ergens een gebakje nuttigen denk ik, mede doordat ik door geldgebrek geplaagd wordt omdat mijn salaris in geen tijden gestort is wegens een administratieve fout bij mijn werkgever.
Gefeliciteerds vind ik natuurlijk leuk om te ontvangen, dat mag u doen per mail of hieronder in de comments.

mmm taart


0 reacties

maandag, oktober 27, 2003

Update

Dit weekend ben ik verhuisd naar mijn oude kamer, bij mijn moeder. Die kwam net weer vrij en ik wilde weg uit mijn oude huis. Gezeik met raar huisbaasgedoe maar daar wil ik verder niets over vertellen. In elk geval kwam dit goed uit, en nu zit ik weer in de kamer waarvan ik dacht dat ik er nooit terug zou keren. Maar ik ben er blij mee.
Klaas en ik hebben een huisje gevonden waar we begin januari in kunnen trekken. Het is redelijk klein, maar wel erg leuk en gezellig. We zullen creatief met bergruimte moeten zijn en daar heb ik eerlijk gezegd wel zin in, lekker economisch denken.
Ik heb de laatste tijd ook een aantal audities gedaan, en ik hoop erg dat daar iets uitkomt.
Dit berichtje even om op de hoogte te blijven, verdere avonturen zal ik later publiceren.
Groetjes.


0 reacties

woensdag, oktober 22, 2003

...wooow

Elliott Smith pleegt zelfmoord

Ik ben geen heel trouwe fan ofzo, maar zijn liedjes zijn wel erg erg mooi, en dit soort plotselinge overlijdens schokken mij altijd. Er gaan zoveel mensen dood!

Ik weet trouwens dat ik een luiekont ben en dat er al een tijdje niks boeiends is gepost enzo maar ik ben inspiratieloos, en druk en af en toe lusteloos et cetera, hoewel ik binnenkort wel iets leuks zal schrijven. Ik heb trouwens een huisje gevonden, fijn h.
Tot snel.


0 reacties

zaterdag, oktober 18, 2003

BNN

Ja, ik vind dat BNN moet blijven bestaan.
Ik heb me net als lid aangemeld, volg mijn voorbeeld en zorg dat BNN niet hoeft te verdwijnen.


0 reacties

zondag, oktober 12, 2003

Baat het niet...

...dan schaadt het niet, dus bij deze:

Ik zoek woonruimte!

Ik moet mijn huidige woning verlaten en ga samenwonen met Klaas. We zoeken iets in Amsterdam uiteraard, en als het kan legaal. Kan jij ons op wat voor manier dan ook helpen, bijvoorbeeld omdat je zelf op een fijne manier aan een huis bent gekomen of een goede makelaar kent, stuur me een email! Het wordt zeer, zeer op prijs gesteld en ik zal je eeuwig dankbaar zijn.


0 reacties

vrijdag, oktober 10, 2003

Da's mooi

En inderdaad, de fiscale regeling voor het investeren in Nederlandse films is, voor in elk geval n jaar, gered!


0 reacties

dinsdag, oktober 07, 2003

Nou ja

Ik kwam laatst met mijn schoenveters vast te zitten in de roltrap op Schiphol. Dank god kwam ik er met al mijn ledematen intact vanaf maar schrikken was het wel.

Christina Aguilera gaf een concert in Ahoy en ik was erbij. Als echte Amsterdammers gingen we rechtstreeks uit de trein naar het concert, en vluchtten we erna direct terug. Geen seconde langer in deze verdorven havenstad! Haha, geintje jongens, het kwam gewoon zo uit dat we geen verdere tijd spendeerden in Rotjeknor, maar met gevoel voor drama deden we alsof we absoluut niet langer in het Rotterdamse verkeren wilde. Christina was goed bij stem en zag er krols uit en ik heb genoten. Ik vraag me af hoe groot het verschil is met Britney live. Christina zingt fantastisch natuurlijk, maar Britney stoot waarschijnlijk tussen de ingewikkelde danspasjes wat wulpse kreetjes uit terwijl ze nog maar een kledingstuk van haar lichaam scheurt om de aandacht van de zang af te leiden.
Ik werd zelf veelvuldig herkend door het publiek, wat me blijft bevreemden, al heb ik er wel lol in moet ik zeggen.

Geniet iedereen ook zo van het herfstweer? Ik vind het alleen prettig als ik binnen mag blijven en in bed kan liggen met mijn lover. Buiten kan ik me goed tegen de regen wapenen met pet en sjaal om mijn hoofd, en mijn nieuwe winterjas is ook niet te versmaden, maar: leuk is anders.
Leuk is dat Friends in de VS weer begonnen is en dat wij hier, via illustere kanalen uiteraard, deze afleveringen kunnen benedenladen. De eerste twee zullen vanavond in Huize Yoka bekeken worden, wat mij in vreugdevolle opwinding doet verkeren.
En wat doet u als het buiten onguur is, en men beter binnen vertier kan zoeken? Heeft u een imposant thuistheater met allerlei speakers en DVD apparaten? Pakt u de Tolkien trilogie er lekker bij, of een dikke Tartt? Nestelt u zich met warme dekens op de bank om gezellige familiespelen te doen, ik noem een Ganzenbord? Of bedrijft u gewoon gedurende de gehele dag langdurig de liefde met uw geliefde? Ik ben benieuwd.

Uw gastvrouw van deze webzijde moet zich nu in elk geval door de buien naar de bus spoeden om veilig huiswaarts te keren, waar de kachel gemoedelijk brandt (haha).
Adieu! Blijf gezond.


0 reacties

zondag, oktober 05, 2003

Voor de Nederlandse Film

"Vorig jaar gingen 2,5 miljoen mensen naar een film van eigen bodem. De Nederlandse film doet het goed. Maar de overheid wil het filmstimuleringsbeleid per 1 januari 2004 stoppen. De Tweede Kamer kan hier nog verandering in brengen. "

De Film CV regeling gaat worden opgeheven. Laat dit niet gebeuren en teken de petitie!
Ik dank u alvast nederig en hartelijk.


0 reacties

vrijdag, oktober 03, 2003

Gaan we

Daar ben ik weer eens. Mijn comments worden goed gevuld door mensen met allerhande opinies. Het onderwerp Goede Tijden Slechte Tijden spreekt kennelijk tot de verbeelding, en iedereen heeft er een mening over, voor zover we dat nog niet wisten.
Ik wil, om er nog maar even op door te gaan, allereerst iets ophelderen. De discussie die vaak gaande is over GTST is dat de verhaallijnen niet realistisch zijn, dat het plat is, dom etcetera. Vaak de zichzelf als intellectueel beschouwende mensen roepen om het hardst dat dit wel een van de debielste dingen is die op tv komen, dat ze er nooit naar kijken ("ja n keer en dat was genoeg om te zien hoe slecht het is") en vooral dat er zoveel onwaarschijnlijks aan de hand is. Nu kan ik jullie verklappen, lieve lezertjes, dat GTST en de soap in het algemeen, niet pretendeert een accurate weerspiegeling van de werkelijkheid te zijn. Hier in de Greenroom hangt een groot plexiglazen vierkant waar op staat:
"Een soap is een naef verteld verhaal door dialoog met beeld, waarin rele personages bijna onwaarschijnlijke verhaallijnen waarschijnlijk laten zijn"
ondertekend door Olga Madsen, die regisseur is geweest bij GTST.
Dan kun je de argumenten dat er "niets van klopt" blijven aandragen, maar een discussie voeren op ongeldige gronden is natuurlijk volslagen nutteloos. Nog een voorbeeld: Idols was verdorven want degenen met het echte talent werden er uitgestemd en alleen de mooie hoofdjes bleven over. Die discussie was ook compleet overbodig, want het programma IDOLS (zou al een belletje moeten laten rinkelen) zocht een idool, en niet puur de persoon met de beste vocale kwaliteiten. Ik heb mijn punt hierover nu wel gemaakt denk ik, ook aan degene die dit schreef hoop ik:

Soaps zijn kut! Alles draait om leugens, list en bedrog. Het is allemaal fake en een verdraaiing van de werkelijkheid. Slechts bedoeld om de kijkertjes vast te houden en nog meer slechte dialogen de wereld in te helpen. Lees gvd een goed boek! En goed acteren heb ik nog nooit gezien in een Nederlandse soap. Dus hef die toneelschool ook maar op...

Oh ja, en soaps kijken en een goed boek lezen gaat heel goed samen hoor. Er zit nog meer tijd in een etmaal namelijk, om naast televisiekijken nog iets anders te doen. Dat de dialogen slecht zijn is ook een hardnekkig verwijt naar de soap maar daar ben ik het ook echt volstrekt niet mee eens. Ik verkeerde ook in die veronderstelling, maar bij GTST lig ik vaak in een scheur om de scherpte van de teksten. Is 1 keertje kijken misschien toch niet genoeg om dat door te krijgen. Goed acteren... ik wil niet beweren dat alles altijd perfect gespeeld is, maar ook in soaps spelen veel toneelgeschoolde acteurs. En zelfs al hebben er een hoop geen opleiding, ik vind dat er veel talent aanwezig is.
Begrijp me niet verkeerd, van mij hoeft niet iedereen en masse voor de buis te gaan zitten om naar soaps te kijken, maar ik pleit voor het zelfstandige nadenken. Afgeven op commerciele dingen omdat het als iets massaals wordt gezien, terwijl die mening ook een kuddemening is omdat niemand meer objectief gaat bedenken wat ie er eigenlijk echt van vindt, stuit me tegen de borst. Denkt na! Dat is eigenlijk het enige wat ik wil zeggen. Het is waarschijnlijk gericht aan dovemansoren, maar ik spreek me toch graag uit over dat soort dingen.

Dan nog deze kwestie:
Wat ik me nou afvraag, Yoka, is of je zelf gewapend met videorecorder alles wat er van je op de buis verschijnt opneemt?

Goede Tijden neem ik niet meer op, dat deed ik die 5 weken dat ik er de eerste periode in zat wel, want dat was makkelijk te overzien. Andere dingen neem ik altijd op want ik vind het leuk om mijn werk te kunnen "bewaren" en eventueel aan mensen te kunnen laten zien.

Volgende keer meer, want ik ben er nog niet over uitgepraat.

Tuut tuut tuut de groeten van Yoka0 reactieseXTReMe Tracker