yokaverbeek.nl


donderdag, juni 17, 2004

U moet

Gisteren heb ik een werkelijk briljante voorstelling gezien; Welkom in het bos van Orkater. Geschreven en geregisseerd door Alex van Warmerdam.
Samenvatting:

Twee vrouwen raken op drift en in het bos worden zij met open armen ontvangen.
Dora en Fanny, gespeeld door Liz Snoijink en Annet Malherbe, zijn uit hun veilige buitenwijk het bos ingevlucht, weg van Dora`s man. Hooggehakt rennen ze door het bos, waar ze allerlei rare figuren tegenkomen: een faun, een elf, een priester, een boswachter, allen gespeeld door Pierre Bokma.
bron

Nu ben ik sowieso al blij als Pierre Bokma op het toneel staat, maar wat hij in dit stuk doet is onovertroffen. Elk raar figuur dat hij speelt is fantastisch, en daarnaast lach je je ook helemaal slap. Zeer absurd en origineel (en ook niet te lang, mocht dat een drempel zijn).
Ik raad u aan: gaat dat zien. Gewoon gaan zien. Nu in het Nieuwe de la Mar theater te Amsterdam.

Annet Malherbe en Pierre Bokma


0 reacties

dinsdag, juni 15, 2004

Een gedichtje van Yoka

Een grimpie zei eens "grompie,
wie ligt daar in mijn stompie?"
het was een soort van buntje
maar dan met een klein puntje
De grimpie zei "ga weg jij bunt,
je maakt mijn hele stompie wunt
en als je nou niet knoeden gaat
dan maak ik van jou een bielewaat!"
Het soort-van-buntje schrok zo erg,
hij werd zo rood als een kolezwerg
en rende toen geheel pardoes
in de natte wibbersoes.


0 reacties

donderdag, juni 10, 2004

Oppassen

Ik en mijn nichtje Charlie

Yoka en Charlie


0 reacties

maandag, juni 07, 2004

In het Vondelpark

Picknicken vandaag. Dat is leuk, want ik heb een echte picknickplaid. Zo'n kampeeruitrustingding met een onderlaag die vocht en kou tegenhoudt, gedessineerd met schotse ruit (daar hou ik van). Eveneens heb ik een mand aangeschaft bij de Fair Trade Winkel, met als functie het dragen van etenswaren en boeken voor dergelijke uitstapjes.
Het Vondelpark was zoals gewoonlijk op warme dagen overbevolkt door mensen met stokbroden en flessen rosé en dus zochten we een rustige plek op (dat wil zeggen: ik instrueerde mijn man om een rustige plek te zoeken, want in tegenstelling tot hem houd ik geenszins van mensendrukte, en al helemaal niet van mensen-met-flessen-rosé-drukte.)
Dat was fijn. Afgezien van de vlagen poepgeur die zo nu en dan voorbij kwamen drijven, zaten we heel bekoorlijk op een groen veldje met niet te veel volk.
Het was erg amusant om de joggers te observeren, want, wat blijkt, het is onmogelijk om op een normale manier te rennen. Zo was er een man die met zijn armen haast gestrekt langs zijn lichaam rende; twee vrouwen vlak achter elkaar die haast hun voeten niet meer van de grond kregen; een jongen die heel hoog in de lucht sprong bij elke stap; een vreemde kerel die niet echt rende maar een beetje huppelde èn hardop meezong met zijn walkman; en nog allerhande afwijkende, slungelige jogmethodes.
Het was een gemoedelijke middag, en ik heb maar weer eens bevestigd gezien dat er nog een hele hoop mensen bestaan die raarder zijn dan ik, wat toch een kleine geruststelling is.
Buiten het park bleken er ook idioten te verkeren: een man toeterde agressief naar de auto voor hem, die wachtte tot de tram weer wegreed. Misschien wisten wij het niet en was die andere auto een magisch voertuig wat door andere objecten heen kon morphen, maar anders keek hij, zogezegd, niet uit zijn doppen.


0 reacties

zaterdag, juni 05, 2004

Britney

Hahahaha dat doet me goed.
0 reacties


Oeioeioei

Weer heb ik zo lang niets geschreven! En dat komt niet doordat ik in Antwerpen was, want daar was ik alleen vorige week zaterdag (hierover later meer).
Ik kom snel bij u terug, maar voor nu wil ik enkel even melden dat ik vanavond naar Harry Potter 3 ga, uiteraard uitgedost in mijn prachtige Harry Potter t-shirt met Hedwig op de voorkant. U hoort ervan!
Tot snel dus, geduldige lezers.


0 reactieseXTReMe Tracker