yokaverbeek.nl


vrijdag, mei 27, 2005

Watskeburt

Jodelahiti menschen. Heeft u al een ijsje gegeten nu de zon zo lustig schijnt? Ik niet en ik kan u vertellen: daar baal ik behoorlijk van. Een lekker perenijsje, of zo'n mysterieuze Magnum 5 Senses; ik zou er wel raad mee weten. Tevens voel ik een aandrang om te experimenteren met het invriezen van diverse vloeistoffen in van die ijsvormpjes. Zou Fristi-ijs bijvoorbeeld lekker zijn? En als je een aardbei invriest in een beetje water? Het staat denk ik in ieder geval enorm vrolijk.

Met zulke hitte is er natuurlijk ook de onvermijdelijke blote bovenlichamen terreur. In de tram nota bene! Een jongeman die bovendien nog wel zijn rugzak omhad. Wees dan consequent. Ja toch.

Mijn kat vangt trouwens vliegen. Voor mij een compleet onbekend fenomeen, maar geen enkel mens schijnt er van op te kijken. Mijn kat mompelt een beetje in zichzelf tijdens de jacht en wanneer hij dan een bromvlieg heeft neergehaald, wordt deze smakelijk opgepeuzeld. Vreemde sensatie moet dat zijn, nog klapperende vleugeltjes tegen het gehemelte. De moeite van het proberen waard zou je haast zeggen.

In het kader van beslissingen die de portemonnee enkel leger maken: ik ga een iPod aanschaffen. Daar zal ik dan wel weer heel laat mee zijn; ik ben door het dolle heen. Mijn bestedingsdrang wordt enkel groter, want een Playstation of Xbox mag zich ook in het vooruitzicht van door mij aangeschaft te worden verheugen (welke van de twee is nog niet beslist; mijn voorkeur gaat uit naar Playstation vanwege het spel Singstar, maar mensen die het goed weten zeggen dat ik een Xbox moet kopen. Help.)

Verder hebben ze bij de Albert Heijn nu bedacht dat de hamsters van de Hamsterweken heel leuk en aantrekkelijk zijn voor kinderen, want je kunt hamsterknuffels en allerhande borden en bekers kopen. Ik persoonlijk moet niet denken aan een bakje yoghurt waaruit dan bij de laatste happen in een keer zo'n enge terrorhamster tevoorschijn komt. Er hing ook een poster in de Albert Heijn waarop stond: "Aanstaande zaterdag kun je je vriendjes in het echt bewonderen!". En op de AH website staat Kijk hier wanneer de hamster in uw winkel komt. Wat ik meer vind klinken alsof er op hoort te volgen: zodat u kunt zorgen dat u ergens anders bent.
Een man. In een hamsterpak. Het zal je baan maar zijn.

Brrrr eng. Tsjek die ogen!1 reacties

vrijdag, mei 20, 2005

Muhahahahaaaa

Ik kan het niet laten. Omdat het eng is (eng ja!) en verschrikkelijk lachwekkend. Verschrikkelijk en lachwekkend. Maar zo ontzettend amusant.0 reacties

maandag, mei 16, 2005

Bere eh eng

Ok, ik vind de Troetelberen schattig (behalve hun angstaanjagende, Nederlandse oudevrouwenstemmen).
Maar dit, dit is gewoon eng.

0 reacties

dinsdag, mei 10, 2005

KijkenHot News!

Elke dag bij Jetix tussen 17.25 en 17.50.0 reacties

zondag, mei 08, 2005

Hagelslag

Ineens had ik de smaak van boterham met vruchtenhagel in mijn mond. Dat was gek want ik was het niet aan het eten. Ik was niks aan het eten maar een spijker in de muur aan het slaan met een grote hamer. Meer zin had ik om te zagen, alleen kon ik met zagen het schilderijtje niet ophangen.
Door de smaak van vruchtenhagel kreeg ik het liedje van Fruitella in mijn hoofd. De reden was onduidelijk, al kon het ermee te maken hebben dat beide producten trots vermelden met echt vruchtensap bereid te zijn. Een fascinerend gegeven, maar vooral: wie kan het een reet schelen.
Vrij snel daarna was ik het Duo Penotti liedje aan het fluiten en sloeg ik van de weeromstuit met de grote hamer op mijn duim. Er volgden kreten als 'gloeiende gloeiende' en het duurde niet lang voordat de hamer zich uitputte in excuses. 'Je moet je kop houden' vertelde ik de hamer, 'het was mijn eigen schuld, ruggegraatloos stuk vreten.' Hij boog het hoofd en liet me verder met rust.
Inmiddels had ik flinke trek gekregen. Ik besloot vruchtenhagel aan te schaffen om daar mijn brood mee te beleggen. Om duistere redenen kwam ik thuis met smeerkaas en daar had ik dus helemaal geen trek in. Ik at ontbijtkoek, werd misselijk en bracht de verdere avond door op de bank.
Verdomde vruchtenhagel. Nergens goed voor.


0 reacties


80s Tees

Ik word helemaal gek op deze site want ze hebben allemaal geweldige t-shirts, alleen zijn de verzendkosten zo idioot hoog dat de zin om te bestellen je snel vergaat.
Maar wat wil ik ze allemaal graag hebben.

0 reacties

donderdag, mei 05, 2005

yokaverbeek.nl presenteert:

Het Pallandt Lijflied

Het Pallandt Lijflied komt het best tot z'n recht wanneer de tekst door middel van gebaren wordt uitgebeeld. Dit is vooral belangrijk bij "als 'ie alle sterren heeft gezien"; hier dient met n arm uitgestrekt naar de hemel te worden gewezen, daarbij een beweging van links naar rechts makend met de wijsvinger, terwijl de andere hand losjes op de heup rust.

Hij is zo zielig, zo alleen
Z'n eten haalt 'ie uit de muur
De eenzaamheid, die drijft 'm voort
Dat is vaak wat men van hem denkt
Is niet getrouwd, heeft geen gezin
Z'n bed blijft koud, de hele nacht
En ook z'n flat is vast een bende
Omdat er niemand, als 'ie thuiskomt, op 'm wacht

refrein:
Maar een vrijgezel, die gaat pas slapen, als 'ie alle sterren heeft
gezien
Als 'ie van z'n vrijheid heeft genoten, als 'ie zegt: " 't Was fijn,
bedankt, tot ziens"
Een vrijgezel, die gaat pas slapen, als 'ie al z'n zinnen heeft
geblust
Pas wanneer de vogels weer gaan zingen, gaat 'ie naar huis terug

Hij heeft 't ooit wel geprobeerd
Hij trouwde voor z'n goed fatsoen
Hij heeft 'r heel wat van geleerd
Nee, echt, hij zou 't nooit meer doen
Hij kon niet zus, hij mocht niet zo
Z'n kroegje zag 'ie nog maar mondjesmaat
En elke avond weer kassie kijken
Totdat 'ie van verveling omviel van de slaap

refrein (2x)


link0 reacties

maandag, mei 02, 2005

Een kleine verhandeling genaamd: de slechtste film in de geschiedenis van gekromde tenen
hh, eindelijk het beloofde stukje

Soms zijn er momenten dat je weet: ik heb iets heel bijzonders meegemaakt. Het bekijken van Feestje! behoort tot die categorie. Het is moeilijk in woorden te vatten hoe slecht deze film is. Bij het terugdenken aan Feestje! ontstaat er een gevoel in mijn onderbuik dat te omschrijven valt als een combinatie van oneindige pret en diepe, diepe schaamte. Niets is geslaagd aan de film, behalve de extra's op de DVD waarin Beau van Erven Dorens laat zien hoe je het stoerst bier drinkt. Waarna ik graag wil opmerken dat Beau ondanks zijn rol in Feestje! voor mij onaangetast blijft in zijn heldenstatus. Hij kon er ook niks aan doen.
Daarentegen mag Ruud van Hemert wel wat vaker naar buiten gaan, om met eigen oren te kunnen horen wat voor taal de jongelui van tegenwoordig bezigen. En om tevens te constateren dat de meeste studenten niet gemiddeld 36 jaar oud zijn.
Redelijk stuitend zijn verder de edelfigurantenrollen die zijn toebedeeld aan onder andere Roeland Fernhout en Tara Elders, die ongeveer 3 zinnen tekst hebben in de hele film. Er moet driftig in hun aandeel geknipt zijn, anders kan ik me niet voorstellen dat zij ooit een rol zouden accepteren. Dan heb ik het nog niet gehad over Chantal Janzen die nogal weinig in beeld komt voor een hoofdrol.

Oh god, ik kan beter ophouden met schrijven over deze film. Ga hem allemaal maar gewoon lekker zelf kijken. Het liefst met een groepje mensen zodat je de kosten voor het huren kunt delen, en je jezelf achteraf niet hoeft te meppen omdat je 4 euro hebt uitgegeven. Schaf daarbij wel wat alcoholische hulpmiddelen (of waar je van houdt natuurlijk) aan om de pijn te verdoven.
Mocht je snel huilen dan raad ik zakdoeken aan, want je zult huilen. Zij het van verdriet, zij het van plezier.
Mensen. Ik word nu wederom overvallen door een unieke emotie. Een emotie die ik nog nooit heb beleefd na het zien van een film. Ik wil schreeuwen, ik wil gieren, ik wil overgeven, ik wil een dansje doen, ik wil iets kapot maken; en dat allemaal tegelijk. Huur Feestje!. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.


0 reactieseXTReMe Tracker