yokaverbeek.nl


dinsdag, mei 30, 2006

'Pindaboter' klinkt al wat minder smerig

Ik heb een angst voor pindakaas. Ik geloof best dat pindakaas lekker is maar ik durf het niet te eten. Dat komt voor een deel doordat ik zodra ik pindakaas ruik nergens meer trek in heb. Sorry pindakaasliefhebbers: pindakaas ruikt niet zo lekker.
Het schijnt dat ik vroeger als kind graag pindakaas at. In mijn jongste kindertijd heb ik dan ook voor het laatst pindakaas gegeten. Sindsdien heeft de goede gelegenheid zich nooit meer aangediend.
Een andere reden dat ik het niet durf te eten is de naam. Ik weet niet wie heeft bedacht dat 'pindakaas' lekker klinkt, maar ik vind het nogal slecht gekozen. Het is helemaal geen kaas! Dat maakt het alleen maar viezer! Kaas van pinda's? En dan ook nog smeerbaar? Jak.
Het is ook helemaal niet dat ik niet van pinda's houd. Integendeel. Pinda's zijn heerlijk, vooral in M&M's. Waarom eet ik dan niet gewoon een boterham met pindakaas? Ik weet het niet. Het is angst. Ongegronde angst. Hoewel: of het ongegrond is kan ik natuurlijk pas vaststellen na de pindakaas geproefd te hebben.
Mijn conclusie is dan ook: ik moet vroeg of laat pindakaas gaan eten en eigenlijk vind ik vroeg beter. Van angsten afraken is een groot goed en ik heb er niets op tegen een minder angstig mens te worden.
Is er een beginnerspindakaas die ik het beste kan eten? Eentje zonder grote stukken pinda is denk ik het best, en ook heb ik liever niet de 'extra smeuïge' variant want dat klinkt al helemaal goor.
Ik ga er een beetje van rillen maar het is werkelijk zover: ik heb het besluit genomen zeer binnenkort een boterham met pindakaas te besmeren en te consumeren. Het verslag volgt later.
Ik wens mezelf alvast veel succes en sterkte toe.


0 reacties

dinsdag, mei 23, 2006

Reclames waar ik nachtmerries van heb

Hooggeëerd publiek, graag even aandacht voor een hoogstandje op Nederlands commercialgebied: de Gek op bloemen!campagne. Waarbij 'gek' letterlijk genomen moet worden, te horen aan de manier waarop het wordt gezongen (een beetje manisch, en eng).
Ja, je ziet niet vaak een reclame waarvan je tranen in je ogen krijgt. En of dat nu tranen van ontzetting, angst of verdriet zijn maakt niet veel uit. Zeker is: de Gek op bloemen reclames dóen iets met je.
Kijk maar.
In dezelfde categorie blijft Kip het meest veelzijdige stukje vlees natuurlijk ook een mooie.


0 reacties

maandag, mei 22, 2006

Schets van hoe mijn leven er nooit uit mag gaan zien:

Je werkt in een kantoorgebouw. Het gebouw is groot en grijs en heeft weerspiegelende ramen. Je functie heeft een naam die je vrienden niet kunnen onthouden. Je gevoel voor toonbare kleding is lang vervlogen en het maakt je ook niet zoveel meer uit of je de goede kleuren bij elkaar wast. Je meeste kleren zijn grijs, bruin of kaki. Jij en je collega's maken 's ochtends bij binnenkomst altijd hetzelfde grapje en jullie hebben lollige bijnamen voor elkaar verzonnen. Tijdens de lunch maken jullie buiten een rondje door het kantorenpark waar alles lelijk en van beton is en waar de snelweg vlak langs loopt. Het gesprek gaat dan altijd over dezelfde nutteloze zaken. Als je 's avonds thuis komt drink je één biertje tijdens het online pokerspelen en als je gaat slapen dubbelcheck je of op je wekkerradio je alarm nog ingesteld staat. 's Nachts droom je van computerschermen.

Ik heb de laatste tijd vaak opnames in zo'n kantooromgeving en de langslopende mensen voldoen zonder twijfel aan bovenstaande. Ze zijn allemaal bleek, lelijk en zielig.


0 reacties

zondag, mei 21, 2006

Mededelingen op de zondagavond

Het regent. Alweer. Regen is een klootzak zoals ik hieronder al zei. Paraplu's zijn lief wilde ik daar nog aan toevoegen.
Ik heb zin om een tapdansje te doen op kekke tapschoenen. Maar ja, ik kan niet tapdansen. En ik ben trouwens ook moe.

Ik moest nog even een linkje neerzetten hier, wat ik steeds vergeet. In oktober 2005 verscheen Dif met daarin in een Spunk-verhalenbijlage waar ook een kort verhaal van mij instaat. Je kan hier een pdf downloaden met die hele bijlage. Mijn eerste gepubliceerde verhaal jongens en meisjes!

Verder wilde ik iedereen die door die stomme regen toe is aan blije dingen deze link aanraden. Vijf minuten kijken en je wilt weer met bloemen in je hand neuriënd over een weiland huppelen.

Als laatste wilde ik met u delen dat ik de aller- allerlaatste aflevering van Six Feet Under heb gekeken en dat ik officieel en hevig verliefd ben op deze serie.

Dat was het dan, ik ga slapen. Jullie ook welterusten hè.0 reacties

vrijdag, mei 19, 2006

Waarheden

De regen is een klootzak.

De douche is lief.


0 reacties

woensdag, mei 17, 2006

Een confrontatie met de natuur

Ik ben net in mijn enkel gebeten door een heel boze kabouter die met een belerend wijsvingertje snauwde dat ik verdomme weer eens iets moet schrijven. En zoals jullie weten respecteer ik kabouters ten zeerste en laat ik zelfs zo'n agressief verzoek niet onbeantwoord. Ook al vind ik het persoonlijk nogal onaardig om meteen te gaan bijten. Kennelijk was deze kabouter echt heel kwaad. Dat kan natuurlijk. Ik weet alleen niet of ik nu nog graag met blote enkels in de buurt kom van kabouters. Maar ja. Omdat ik nu iets moet schrijven is dit stukje er. Dus kan ik net zo goed het volgende met u delen.
Ik heb iets verrassends meegemaakt.
Ik ben de pissebed enorm gaan waarderen.
Eerlijk waar.

Ik zat in een grasveldje met grassprietjes te spelen toen er een pissebed langswandelde. En ik dacht: ach, ook al hebben ze zo'n stomme en vieze naam, ik zal toch even met deze kreeftachtige spelen.
Nou goed, dat dacht ik niet. Ik wist toen nog niet dat pissebedden behoren tot de kreeftachtigen. Ze hebben zelfs kieuwen. Jaja.
Maar goed, ik liet de pissebed op mijn grassprietje kruipen en toen viel hij daar vanaf en belandde als een balletje weer op de grond. Als een balletje! Wauw! Dat zag er zo mooi uit! Ik liet hem nog een paar keer een balletje worden, hem ondertussen trots aan alle omstanders tonend. Die dat bijna allemaal al wisten maar daar gaat het even niet om. Wat was de pissebed plots een prachtig dier, een waar wonder der natuur.

Kijk maar, normaal is de pissebed een niet echt spectaculair en in sommige ogen beetje viezig beestje:Maar als balletje is hij werkelijk volmaakt:Ik had nooit gedacht dat ik de pissebed nog eens zou gaan rekenen tot de door mij gewaardeerde kleinere dieren.

Behalve de naam. Die is gewoon best wel goor.


0 reactieseXTReMe Tracker