yokaverbeek.nl


maandag, april 28, 2003


Blaat,

ik ben een schaap. HAHA nee natuurlijk niet. Ik ben een meisje (of misschien een buitenaards wezen op missie om de mensen op Aarde te bespioneren en rapport uit te brengen aan haar meerderen zodat we de planeet over kunnen nemen en voor eeuwig blijven regeren, maar dat ga ik jullie niet verklappen natuurlijk).
Ik heb geen inspiratie. Ik heb net een frisse mondmintkorrel genomen uit een heel hip doosje.
Ik heb weer geld! Hoera! Heel veel! Ik kan weer dingen kopen! En doe dat ook geregeld! Maar nog te weinig naar mijn smaak! En ik ga lekker niks aan jullie geven! (alleen als je heel lief bent).
Recentelijk heb ik de White Stripes ontdekt, great man, ik vind ze helemaal super. Welke Paradiso insider kan kaartjes voor mij & gezelschap regelen voor het uitverkochte concert, pleeeaase? Je wordt beloond.
Twee aan te raden films gezien: Adaptation en Liever Verliefd. Van allebei had ik een stuk minder verwacht dan wat het bleek te zijn. Adaptation: ga erheen. Laat je verrassen en laat je vooral niet misleiden door de recensies ("aan het einde verliest de film haar scherpte" blabla), ik vond de hele film kloppen.
Liever Verliefd! Krijg er nog een glimlach van, de ultieme voel-goedfilm. Ook heel origineel voor "Nederlandse begrippen" (ik haat begrippen als "Nederlandse begrippen"). Maar ook echt grappig, leuk, superlatieven, superlatieven etcetera. Ja daar moet je gewoon heen.
Mag ik nu stoppen meester?
Ja hoor Yoka.0 reacties

dinsdag, april 22, 2003


Bert Christensen's Weird, Strange & Just Plain Bad Art Collection

Een verzameling rare en lelijke kunst. Erg inspirerend. Als je van konijntjes houdt, moet je vooral even "Bunnies gone bad" bekijken.0 reacties


The Simpsons

Ik kijk het te weinig, maar het blijft geweldig. Omdat laatst de 300e aflevering werd uitgezonden, hier 300 redenen waarom we van The Simpsons houden.

0 reactiesGazellig

Van sommige dingen kan ik echt heel pissig worden. En dan heb ik het over de in verhouding gezien kleine onzinnige dingen. Zo heb ik nu last van driftige moordneigingen jegens mijn stalen ros. Hoe erg kan een fiets rammelen, vraag ik mij af. Het vervelende is dat er hard tegenaan schoppen in dit geval niet werkt, want mijn achterspatbord en vork zitten gewoon helemaal los. Normaal gesproken reiken mijn fietsenmakerkwaliteiten tot het niveau van hard schoppen tegen het stukje fiets dat ergens tegenaan loopt, en dat werkt altijd wonderwel.
Nu is het gerammel wat mijn fiets voortbrengt, voornamelijk op hobbelige stukken maar waar zijn die niet in Amsterdam, redelijk oorverdovend en ik merk al dat ik de neiging heb een permanent verontschuldigend gezicht op te zetten, zodat de mensen die verstoord opkijken uit hun wandeltrance kunnen zien dat het mij ook spijt.
Morgen gaat mijn rijwiel gezellig naar de echte fietsenmaker en wordt ie voorzien van een gloednieuw spatbord. Dan kan ik weer rustig fietsen, want door al dat lawaai vond ik fietsen de laatste tijd helemaal niet meer leuk. Al had ik wel net vandaag de perfecte oplossing gevonden: hoofdtelefoon in mijn mobiel pluggen en de radio aan op maximaal volume.0 reactiesPoepkleur

Britney heeft nu bruin haar. Mi zeg.0 reacties

vrijdag, april 18, 2003


Het leven is kut en is het een keer niet kut dan is het klote

Dat kan jij nou wel zeggen met die brutale kop van je, maar vandaag scheen de zon alweer en heb jij de hele dag in dat lekkere weer lopen tuffen met afwisselend lekkere broodjes, koffie en ijs, dus die ondankbaarheid wil ik er best even op z'n holbewoners uitslaan.

Nou nou nou dat is nergens voor nodig, maar feit is natuurlijk wel dat zomerse warmte de mens in zijn verderfelijkste soort naar buiten lokt, namelijk het soort dat denkt dat met een paar straaltjes zon elke uitoefening van asociaal gedrag geoorloofd is, en men dus massaal als een blinde autist de wegen oversteekt, onsmakelijke bovenlijven ontbloot uit de broek laat hangen en zich massaal zwetend en stinkend door het centrum voortbeweegt.

Jezus, ben jij altijd zo lekker pessimistisch bezig. Kom op hee, er is alle reden toe om vrolijk te zijn en gezellig buiten te vertoeven, want voor je het weet gaat het weer regenen en moeten de jassen aangetrokken worden.

Zoals morgen ja en misschien ben ik daarom wel zo chagrijnig, jij rasoptimist maar niet heus.

Ik sta ook niet met de feesttoeters klaar om te vieren dat het morgen weer wat kouder wordt, maar we kunnen toch genieten van de zon die we de afgelopen dagen hebben kunnen pakken?

"Zon pakken"? Gadver, jij bent zeker ook zo iemand die sushi eet en koude ros drinkt op een strand in ik-noem-een-Bloemendaal?

Wie weet ja en als jij daar een probleem mee hebt, moeten wij dat wellicht even naar buiten nemen, dan zal ik je de mooie contouren van mijn gebalde vuisten van dichtbij laten zien.

Kom maar op, decadente patjepeer, dan zal ik dat arrogante smoelwerk van je eens de grondige verbouwing geven waar het al jaren op zit te wachten. Of wacht, zei je buiten? Neh, dat vind ik te koud.0 reactiesHeet nieuws

Ha, de reden dat ik ineens superveel bezoekers op mijn site mag verwelkomen, hangt ongetwijfeld samen met het feit dat er een interview met mij op de Gtst-site is geplaatst. Je kan het geloof ik alleen lezen als je lid wordt van de club, dus dat moet je dan maar doen h.0 reacties

maandag, april 14, 2003


Uitzendschema

Voor al die mensen die geen diehard Gtst-kijkers zijn, maar wel graag zo nu en dan willen zien hoe ik het er vanaf breng (zonder uren voor de televisie te verspillen aan afleveringen waar ik niet in zit), ben ik zo bijzonder vriendelijk geweest een schemaatje te maken van de dagen dat ik op de buis ben:

Deze week (week 2):
woensdag 16 april
donderdag 17
vrijdag 18

Week 3:
dinsdag 22
woensdag 23
donderdag 24

Week 4:
dinsdag 29
donderdag 1 mei
vrijdag 2

Week 5, laatste week:
maandag 5
dinsdag 6

Dat was het. Veel kijkplezier toegewenst allen.0 reacties

vrijdag, april 11, 2003


Het is zo vroeeeeeg

Ik ben al anderhalf uur op, lieve lezertjes, ja dat heb je goed gezien. Om kwart voor zes ging mijn wekker af en een half uur later zat ik in de auto. Nu wacht ik op een kop dampende koffie om de ergste vermoeidheid uit mijn lichaam te rammen want JA ik ben moe JA. Ik heb de hele dag opnamen voor Hartslag, waar ik gister ook voor bezig was. Daarover hoef ik niet te zeuren want als ik aan het werk ben vind ik het altijd leuk. Alleen dat godvergeten vroeg opstaan, ik kan er niet aan wennen. De mens is naar mijn idee gewoon niet gemkt om voor zonsopgang te ontwaken, dat is niet natrlijk. Gelukkig ben ik best verstandig en sliep ik al voor tien uur, dus naar mijn eigen maatstaven heb ik ongeveer lang genoeg geslapen (al prefereer ik uiteraard wakker worden zonder wekker).
Ha, de koffie is klaar, ik word zo in de makeup gezet (waar ze me extra brak en lelijk maken in plaats nog een beetje fatsoenlijk uitziend, maar ja, ik speel een meisje dat net is bekomen van een zelfmoordpoging, dus wallen en zweet it is!) en daarna mag ik mij hijsen in een uiterst charmante ziekenhuispyama (een soort dwangbuis zonder die aan elkaar vastzittende mouwen).
Lieverds, leer hiervan dat een goede nachtrust iets is om te koesteren.
Ik moet aan de slag, daag.0 reacties

woensdag, april 09, 2003


De tijd van onbezorgdheid is voorbij...

Het kan me lekker niet schelen dat ik het al vaker heb gezegd: vanaf vanavond zit ik in Goede Tijden Slechte Tijden. Morgen ook weer denk ik, en dan de komende weken 3 afleveringen per week.
Wie weet, als ik zin heb, zet ik nog een echt schema neer met wanneer ik precies te zien ben.
Als je je een te grote intellectueel voelt om naar zoiets triviaals als een soap te kijken, zet je je maar voor een keertje over je misplaatste arrogantie heen en zet je mooi om acht uur je televisie op RTL4 en ga je er goed voor zitten, om vervolgens bewonderend mijn prestaties te volgen. JA.0 reacties

dinsdag, april 08, 2003

Uit de kunst

Tot en met je 18e mag je gratis het Rijksmuseum in. Jottum dacht ik, dan kan ik eindelijk mijn jeugdige uiterlijk eens in de strijd gooien voor een goed doel. Mijn metgezel Kiki, die wel gewoon 18 is, was in mijn plaats gestresst en bang om gepakt te worden bij dit "frauderen". Natuurlijk hebben we het klusje geklaard (ik kan in dit soort gevallen heel goed liegen), en dus heb ik weer eens de Nachtwacht in het echt gezien (wist je dat die origineel eigenlijk een stuk groter was? Toen het schilderij werd verplaatst is er aan drie kanten doek vanaf gesneden zodat het tussen de twee deuren pastte waar het moest komen te hangen. In een kleinere kopie kan je zien hoe het er eerst uitzag.)
Ik vond het ook leerzaam om eens schilderijen te zien van al die schilders naar wie in mijn buurt allemaal straten zijn vernoemd. Het zegt je toch vrij weinig als je door de, ik noem maar wat, Danil Stalpertstraat loopt. Maar dan blijkt ie ineens best een aardig riedeltje te kunnen schilderen.
Ik was laatst ook in het Van Goghmuseum, het blijft de moeite waard. (Later als ik heel rijk ben wil ik The Bedroom en The Yellow House hebben, die vind ik het leukst).
Ze waren in het Rijks trouwens bezig met een heel klein soort vijltje de witte verf van de muren af te krabben, want daaronder blijken prachtige muurschilderingen te zitten. Op een plek was al een redelijk groot stuk blootgelegd, dat zag er heel mooi uit. Welke idioot ooit heeft bedacht dat ze daaroverheen saaie witte verf moesten gooien, heeft hopelijk verder een miserabel leven geleid, de stomme oetlul. Waar is het respect voor de kunst gebleven! (dit dient melodramatisch te worden gelezen).

Morgen ben ik voor het eerst te zien in GTST, kijken h.

0 reacties

vrijdag, april 04, 2003


Enge Heks

Ik typ dit nog natrillend van de adrenaline net na het einde van The Blair Witch Project. Ja ja, die heb ik zojuist voor het eerst gezien. Aanvankelijk wilde ik gaan schrijven dat het me nogal meeviel met dat enge. Ik had me voorgesteld dat we de hoofdpersonen voortdurend in het donker zouden zien rondhollen, huilend en bang. Maar er was verrassend veel daglicht.
En dan het einde. Ja, jezus. Wauw. Ik kon alles wel verstandelijk bekijken, zo van: het is een film, het is in scne gezet. En een groot deel is niet echt spannend en af en toe zelfs wat saai. Alleen weet ik ook dat alle emoties van de acteurs echt zijn en dat zij vantevoren ook niet wisten wat er ging gebeuren. Daarom vond ik het tegen het einde aan, als het vuur echt wordt opgelaaid, zo eng. Want zij vonden het ook echt eng.
Ik ga nu even de theorieen bekijken die op internet de ronde doen. Wie heeft hem gezien en heeft een goeie theorie over het eind? Ik ben benieuwd.
Een goede nachtrust toegewenst.

edit: interessant interview met Heather Donahue, een van de hoofdrolspelers.0 reactiesZoef

Bovenstaande zoef is het prachtige geluid van de door jullie allen bewonderde en aanbeden Yoka (ik! ik!) die als een speer gaat. Jawel, I'm on a roll en jullie mogen allemaal best jaloers zijn.
Deze dag heb ik gespendeerd in een soort opnamebunker om de voiceover voor een nieuw programma van Nickelodeon in te spreken. En dat is hart-stik-ke leuk. Voiceovers inspreken is sowieso altijd erg leuk, maar nu is het iets heel anders dan de commercials die ik heb gedaan. Dit is namelijk meer presenteren en dat vond ik erg koolandthegang. n, dit is iets wat ik de komende maanden elke week ga doen, dus dat vind ik heel fijn in zowel vermaak- als financieel opzicht. Driewerf hoera! So Nick is vanaf a.s. maandag al te zien.
Volgende week ga ik ook beginnen met de opnamen van Hartslag waar ik een heftige gastrol in ga spelen. Ik vind het allemaal zo leuk, ja ik kan er geen ander woord voor bedenken.
Nu wil ik de toekomstige vader van mijn kinderen nog ontmoeten, en het kan niet meer stuk (een man met het lichaam van een Griekse god die alles voor me doet mag ook).0 reacties

donderdag, april 03, 2003

Nu heb ik er genoeg van!

"Ik werk in een restaurant, dus eten en drinken zijn mijn hobby"

Oh je werkt in een restaurant dus eten en drinken zijn je hobby.
Vraagteken (maar dan zo: ?!!???)
Stomme reclames zijn al erg genoeg maar als ze ook nog zo stompzinnig onjuist zijn, breekt mijn klomp.
Slimfast me reet.

Schurkenstreken

Ik vind het wel schandalig hoor, hoe die tijd mij in het ootje neemt. Ik had potjandorie al sinds zondag niks nieuws gepost, terwijl het helemaal niet zo lang geleden leek. Die hufter van een vadertje neemt ons er allemaal tussen en lacht ondertussen in zijn vuistje. Nou lach maar, ouwe oproerkraaier! Ik heb je wel door smerige smiecht! Met mij vallen geen vuile spelletjes te spelen, en nu ik weet wat jij aan het doen bent zal ik mij stevig verzetten tegen dat overdreven snelle tikken van de klok! Ha!

Oh is het al zo laat, ik moet boodschappen gaan doen. Doei.0 reactiesRonduit vierkant voor

Doe als uw geliefde webmaster en bestel de blitse 'Vierkant voor vrede' button van Greenpeace. En jongelui: hij is gratis, jawel!

0 reactieseXTReMe Tracker