yokaverbeek.nl


zaterdag, februari 26, 2005

London 2

Zooo. Nog even een update dan. Ik had gister een uur internetten gekocht voor £1 en dat blijft een week geldig, mits je tijd overhoudt natuurlijk en dat hield ik dus zodoende (wederom: Hollanders, leer van de Britten! Klantvriendelijkheid!).
Ik ben gisteren naar een stuk geweest met in de hoofdrol Holly Hunter. Daar was ik zelf erg content mee. Holly Hunter is niet de minste natuurlijk. Verder zijn theaters hier erg goed georganiseerd; zo hebben ze audio-ondersteunde voorstelling voor slechtzienden en voorstellingen met een gebarentolk voor slechthorenden. En, overal is korting als je onder de 25 bent. Scheelt je algauw tweederde van een kaartje, en je zit op een van de voorste rijen.
Voor vanavond heb ik een kaartje voor het toneelstuk met Kevin Spacey, Steven Weber en Mary Stuart Masterson. Kevin Spacey.
HOE ONGELOOFLIJK STOER IS DAT. Ik zit op de voorste rij, voor slechts 12 pond. Ter vergelijking: de duurste kaartjes zijn zo'n 45 pond.
Maarre, mijn credits zijn bijna op en ik wil naar Portobello Market.
De mazzel.
(vanuit London)
(Kevin Spacey!)


0 reacties

vrijdag, februari 25, 2005

London

Jaaaa ik ben in London en het is hier geweldig, ik wil hier wonen, ik wil heel rijk zijn en alle winkels leegkopen en ik wil de Nederlandse H&M medewerkers schoppen omdat je daar je gepaste kleren moet terughangen en HIER NIET. Hier hoeft dat NERGENS en iedereen is heel aardig en beleefd. En er zit overal Starbucks wat ik cool vind en All Stars gympen zijn hier goedkoper en Topshop is de meest coole winkel ooit en ik wil de underground adopteren en meenemen naar Amsterdam en ik wil dat de hele wereld Engels gaat praten en rode dubbeldekkerbussen zijn wonderbaarlijk mooi en de musea zijn hier gratis potverdikkie en ik wil hier wonen en dan naar de LAMDA waar ik vanmiddag heenga en ik ga als ik kaartjes kan krijgen ook naar een toneelstuk waar Kevin Spacey in speelt. HAHAHAHAAAAAA.
Als ik mezelf niet was zou ik zooooo jaloers zijn op mij.


0 reacties

woensdag, februari 23, 2005

Union Jack

Zooo alle rare manzoektvrouw vrouwzoektmanmaargeenhomo programma's zitten er weer op. Ik had de uitkomst dan wel vantevoren opgezocht, maar ach en wee, wat een opluchting dat Outback Jack niet die enge Marissa koos.
Outback Jack heet trouwens helemaal geen Jack. Ik dacht al, dan hadden ze alleen maar Jack's kunnen laten auditeren omdat ze die leuke titel bedacht hadden of ze hadden genoegen moeten nemen met Outback Elliot of Outback Lowell.
Maar nee. Outback Jack heet Vadim Dale. Dat klinkt al helemaal voor geen meter natuurlijk. Hij schijnt nu gelukkig en wel met Natalie in Amerika te wonen. En Jackie en Banks zijn ook nog bij elkaar.

Trouwens luitjes. Ik ga morgen naar Londen. HAHAAAAAA. Jullie niet, lekker puh. Ik ga:
- naar de nieuwe Tate's want die heb ik nog niet gezien
- eindelijk in een rode dubbeldekkerbus
- enorm vaak met de tube rijden en dankbaar zijn voor het "stand on the right please" bordje
- winkelen
- naar een theatervoorstelling
- mijn Londense accent perfectioneren
- winkelen
- de LAMDA bekijken
- de stad doorzwerven en kijken of ik de weg nog weet
- souvenirs kopen voor de thuisblijvers (ingepakt in papier met daarop "Ik ben in Londen geweest en jullie niet, lekker puh")
- de eekhoorntjes in Hyde Park de groetjes doen
- heel veel foto's maken

En ben ik nog iets vergeten? Oh ja, winkelen.

Zondagavond kom ik weer terug.
Cheers.


0 reacties

zaterdag, februari 19, 2005

Haha

Britney is grappig:

Grappige Britney


0 reacties

woensdag, februari 16, 2005

Appert

Ze hebben echt rare en vieze dingen bij de supermarkt.
Jordan van de muesli heeft mueslirepen in een doorzichtige doos en ze heten: Luxury Bars. Terwijl het eruit ziet als gekauwde en daarna uitgespuugde onbeduidendemaaltijdstukjes in de vorm van een blok. Echt.Ik heb er door het plastic even in geprikt en het was heel erg hard. Ik denk dat ik mijn kies zou verliezen bij het kauwen.

Er zijn nog meer van die gekke graanrepen. Die liggen allemaal bij elkaar. Ze zien er heel vies uit maar dan heb je bijvoorbeeld Sultana, die dachten: we zetten vrolijke vruchten op de verpakking en zonnetjes dan zie je minder goed hoe vies het is. Terwijl die vieze repen nu juist nóg meer afsteken bij al die frisse fruitjes! Heel dom hoor.Zijn er echt mensen die ontbijten met dat soort repen? Het is zo moeilijk voor te stellen dat iemand het papiertje er af haalt en denkt: "jammie, dat wordt smikkelen. De structuur van de reep alleen al doet me het water in de mond lopen."

Ik stond een tijdje verwonderd naar alle dozen met repen te kijken. Havervlokken is trouwens een vies woord. En wanneer gaan ze de Liga's nou eens met een dunnere koekrand maken zodat je eerder bij het melkgedeelte bent?De chocopasta afdeling kan me daarentegen flink bekoren. Daar heb ik ook even staan kijken. Gewoon voor het blije aangezicht. Zonder iets te kopen. Want chocopasta is ongezond jongens! Ik heb wel appels, sinaasappels en bananen gekocht. Dat is namelijk onderdeel van mijn "ik moet de blender die ik al eeuwen heb maar eens gaan gebruiken en wel voor iets met vitaminen erin" actieplan. Dat is vast lekker en ik heb altijd al eens een blender willen gebruiken omdat dat zo keuken en huishoudelijk en grappigegeluidenmakend is.
En beter dan een zak gele M&M's bijna helemaal opeten voor de tv vlak voordat je gaat slapen.


0 reacties

vrijdag, februari 11, 2005

Diadeem

Wie noemt zijn hond nou Frietzak. Wat een rare naam voor een hond. Net zoiets als je kat Beenwarmer noemen. Dan ben je echt gek.
Ik ken ook iemand die verslaafd is aan glitters. Die gaat dan in de stad ineens naar de Hema om een potje glitters te halen en dat potje moet dan helemaal leeg op zijn jas of soms sok. Het is pas echt balen als je dat hebt met appelsap. Of chocopasta. Want dat kleeft.
En stel nou dat je alleen oranje dingen mag eten. Dan heb je het gauw gehad met worteltjes kan ik je vertellen. Sinaasappelen is minder erg, maar je hebt ook hele vieze oranje kaaschips waar de kruimels van aan je vingers blijven plakken. Probeer dan maar te blijven lachen.
Ik zou wel een fietsbel willen waar een heel ander geluid uit komt. Een olifantengeluid of een stem die roept "Ga toch uit de weg stelletje sukkels". Misschien in een paar verschillende talen zodat je kunt kiezen als je toeristen moet laten schrikken. Of een fietsbel die geen geluid maakt en dan sorry zeggen nadat je over hun teen bent gereden. "Kennelijk is mijn fietsbel stuk."
Ik vind Bambi lief en is dat nou eigenlijk een jongetje of een meisje. Want er zijn weleens meisjes die Bambi heten (al is het meestal een schuilnaam voor in de pornoindustrie werkende actrices) maar nooit jongens terwijl in de film Bambi met een meisjeshertje gaat ronddartelen. Toch?
Soms zijn er van die momenten dat je met zekerheid kunt zeggen: het is hoog tijd dat je gaat slapen. Zoals nu. Het is hoog tijd dat je gaat slapen. Oh ja.


0 reacties

dinsdag, februari 08, 2005

Èn die muziek van Damien Rice

Ik zag Closer. En was zwaar onder de indruk. Fantastisch geacteerd, geschreven, geregisseerd. Met een levensechte hardheid die me letterlijk met open mond achterliet na sommige scènes.
Vreemd genoeg wordt deze film gemarket als stervehikel want Julia Roberts en Jude Law zijn natuurlijk erg mooi en beroemd. De zaal zat dan ook vol met blockbusterpubliek, terwijl dit juist een kleine, psychologische film is die je eerder verwacht in een filmhuis. En zoals op te maken uit de reacties in de zaal, werd het niet allemaal even goed begrepen; er werd gelachen op verkeerde momenten, u kent het wel.
Ik hoop maar dat degenen die zich laten afschrikken door de knappe, beroemde acteurs in de film, tóch naar Closer gaan. Want dit is een van de betere films die ik in tijden gezien heb. Gaat erheen. Hopsakee!


0 reacties

vrijdag, februari 04, 2005

Een donkerbruin vermoeden

Ik zag een man lopen met een heel rare bruine kleur. Hij had gewoon een overhemd aan en een spijkerbroek maar zijn gezicht was heel raar bruin. Als het Sinterklaastijd was geweest dan had het een Piet in burger kunnen zijn. Maar ja. Het is februari. Ik zag het vast niet goed, hij liep aan de andere kant van de straat. Ik fietste hem voorbij.
Niet veel later stond ik voor het stoplicht en zag ik de man aan de overkant de Etos binnengaan. Hij wenkte een verkoper en maakte een afschminkgebaar. De verkoper wees hem de schappen met reinigingsmelk.
Wat doet een volwassen man, in februari, met zwarte pietenschmink?


0 reacties

donderdag, februari 03, 2005

Crokydoki

Mijn lievelingschips is met afstand de crinkle cut chips van Croky in de smaak Thai Sweet Paprika. Goddelijk. God-de-lijk.
Ik schreef Croky ooit een klachtbrief met een of ander verzonnen verhaal over de teleurstellende kwaliteit van het product. Meestal krijg je dan een doos terug met zakken chips of andere dingen (je krijgt natuurlijk geen chips van Knorr) en dat is uiteraard ook de reden om die brieven op te sturen. Ik moest dan ook verschrikkelijk lachen toen Croky
-ten eerste een brief van bijna twee kantjes schreef over het productieproces van chips, beginnend met de uitleg "Chips worden gemaakt van aardappelen." en daarnaast uiterst serieus inging op mijn klachten, met gedetailleerde informatie ("uiteindelijk kan dit leiden tot een smaak-kleur afwijking van de chips"), terwijl ik een of andere standaard brief terug verwachtte zonder directe verwijzingen naar mijn "klachten".
-ten tweede geen gratis zakken chips stuurde, maar een speciaal ontwikkelde folder met op de voorkant de tekst "Dat u nu net die verkeerde zak gepakt heeft..." en aan de binnenkant "Sorry en enorm bedankt! Met uw melding helpt u ons om in de toekomst een nog smakelijker product te leveren." Waaronder twee 2 euro muntstukken geplakt zaten: "U kunt van deze euro('s) gebruik maken en een verse zak Croky chips uit de winkel halen.". Na deze hilarische post ben ik nog meer fan van Croky, niet in de laatste plaats omdat ik dan een goed excuus heb om me vol te vreten aan hun chips.
0 reacties

woensdag, februari 02, 2005

Ondertussen

*Haaa haaa haaa Leonardo diCaprio is al 30. 30! Hahahahaa.

*Oh gruwel, er is een vervolg gemaakt op The Mask, Son of the Mask.

*Will Smith heeft ook een nieuwe komedie, Hitch (release in maart). Ik vind de trailer grappig.

*Zelf moet ik nog naar Garden State, Closer, Un long dimanche de fiançailles en zo nog wat. Oh en Exorcist: The beginning en Blade: Trinity staan natuurlijk ook hoog op mijn lijstje.
Hihi grapje.

*Ik vraag me trouwens of iedereen hoort dat het liedje uit de Cup-a-soup reclame de volgende tekst bevat: You are a butt kissing slimy worm but Cup-a-soup loves you. Schattig.

*Misschien kijkt u het nooit maar ik smul heimelijk van dit soort programma's: America's next top model. De eerste reeks wordt nu herhaald op Yorin, op zondag om 18 uur. Een van de kandidates, Elyse, heeft een erg puike weblog en onthult ook nog wat sappige details over de serie.

*Ik hou van lieveheersbeesten.
0 reactieseXTReMe Tracker