yokaverbeek.nl


zondag, juni 29, 2003

Halleluja

Alert als ik was, had ik op de openingsdag kaartjes geregeld voor Bruce Almighty. Daar was ik erg opgetogen over, immers: deze film heeft The Matrix Reloaded gigantisch verslagen in het openingsweekend, qua box office.
Heel veel andere mensen hadden dit plan opgevat, want Tuschinksi 1 was uitverkocht. (Ga toch allemaal lekker naar huis, dacht ik. Wat moeten jullie hier op een doordeweekse dag. Er komen ook dingen op tv hoor. Val mij gewoon niet lastig met je aanwezigheid.) Hoe dan ook, ik had redelijk hooggespannen verwachtingen, want ik vond de trailer grappig en als een film zo goed scoort moet ie op zijn minst op een basisniveau vermakelijk zijn.
Zou je denken.
Wat een sof! Ik heb dit niet vaak bij films, maar ik heb letterlijk verveeld rond zitten kijken. Ergens had ik natuurlijk gewaarschuwd moeten zijn door het gegeven dat dit een film is die met God te maken heeft, en dat het in de behoorlijk godsdienstwaanzinnige V.S. een hit was, maar ja, met mijn onéindige vertrouwen in de smaak van het filmgaand publiek, verwachtte ik gewoon een hoop lol met Jim Carrey. Bruce Almighty is helaas clichématig, erg weinig verrassend of origineel (mijn hersenen slaan al op hol als ik alleen maar een klein beginnetje maak met bedenken wat voor veel leukere dingen ze hadden kunnen verzinnen rond het thema "wat doet de gewone burgerman als hij de krachten van God tot zijn beschikking krijgt) en natuurlijk is de onderliggende boodschap zeer standaard Amerika-moralistisch. Natuurlijk zitten er grappige stukjes in en heb ik gelachen, maar de meeste dingen had ik al gezien in trailers en veel andere grappen vond ik erg flauw.
Ik adviseer: ga deze film enkel zien als Jim Carrey je held is, of als je een enorme fan bent van Jennifer Aniston (die ik trouwens steeds sympathieker en leuker begin te vinden). Wat dan wel weer meevalt: Morgan Freeman is een hele coole God, die de braafheid van de film enigszins relativeert.dinsdag, juni 24, 2003


Het slaat toe

Ik zit mij voor het computerglas
onnoemelijk te vervelen
ik wou dat ik twee hondjes was
dan konden we samen spelen

Wat een perfecte weergave van de realiteit. Ik ben aan het werk en heb nu een paar uur vrij maar ben daar niet content mee. Integendeel! Liever dan lui rondhangen in het gebouw was ik aan het zwoegen en beulen, maar helaas, ik ben overgelaten aan de zich voortslepende verveling. Nadat ik dit stukje heb gepost ga ik lezen in De Ondraaglijke Lichtheid Van Het Bestaan. Die titel heeft me altijd enorm aangesproken, nu hopen dat ie het waar kan maken. En anders heb ik de altijd even boeiende Metro liggen, waar vooral de brievenrubriek altijd het bloed onder mijn nagels vandaan weet te halen, vooral als er weer een zonder brein geboren idioot een gegronde mening over het binnenkort in te voeren antirookbeleid denkt te hebben, en de meest stompzinnige argumenten opvoert. Dit zijn vrijwel altijd rokers, en daar zou toch een belletje moeten gaan rinkelen. Kennelijk doet roken de hersenen meer schade aan dan we tot nu toe hebben aangenomen.
Hell yeah ik kan me vreselijk gaan zitten opwinden over dat soort randdebielen, maar zolang ik ze geen fysiek geweld aan mag doen (vaak in de praktijk werkelijk haalbaar, ontdekte ik, want het gros van de weinigbegaafden staat met rare achternaam en klein kutdorp en al vermeld en is dus zo op te zoeken) krijg ik er toch alleen een hoge bloeddruk en een maagzweer van, dus beter is het om nu te gaan relaxen en slechts na te denken over de mooie dingen in het leven (mijn vriendje, geld, vakantie, mijn vriendje en geld).
Ik ga maar weer eens.0 reacties

maandag, juni 23, 2003

Lekker surfen

Mooie site, van Goldfrapp.

0 reacties


Ja!

Ik heb hem! Vanmiddag gekocht, op Schiphol, waar ik al hoopte dat ze ze nog (of weer natuurlijk) zouden hebben. En ze waren er, dus nu heb ik een echte First Edition!
Het boek is bijna 7 centimeter dik en ik kan haast niet wachten met erin beginnen.
Harry Harry Harry!

0 reactiesDat werpt toch een ander licht op de zaak

Dean Wanted To Quit Acting

Revered Hollywood legend James Dean was planning to ditch his glittering acting career, when his life was cut tragically short in a 1955 car accident. The Rebel Without A Cause hero told close pal and co-star Dennis Hopper that he wanted to become a film director, as he couldn't stand being treated like a puppet. Apocalypse Now actor Hopper recalls, "Jimmy was going to try directing. It was going be a movie called The Actor, about being a movie star. Jimmy wanted to be in charge. He was going to stop acting in films and be a director, but he died before any of this could happen. We had pretty much seen the end of James Dean on the screen, even if he had lived." Hopper continues, "He couldn't stand being interrupted every five seconds by some idiot behind the camera. He was too caught up in the role to be stopped abruptly and made to start again. He was going to do just one more acting part - as Rocky Graziano in Somebody Up There Likes Me - and then stop acting. That part ultimately went to Paul Newman, after Jimmy died in the car wreck."


link0 reacties

zondag, juni 22, 2003

Smelt in de mond, niet in de handEn nog steeds ontwikkelt mijn muzieksmaak zich. Wellicht vind ik over een tijdje gewoon álles leuk (waarmee ik bedoel: van elk genre wat, want álles is een beetje te gortig natuurlijk hahaa ja haha.)

0 reactiesTip du jour

Waar ik nou écht heel erg blij mee ben, is de radio die in mijn mobiele telefoon zit gebouwd. Koptelefoon erin en gaan met die banaan. Ik kan me al reizend en voortbewegend door irritante mensenmassa's geheel afsluiten doordat ik alleen muziek in mijn oren hoor, en ik vind het geweldig, lekker autistisch in bus en trein zitten. Prettige bijkomstigheid is dat ik er ook handsfree mee kan bellen, waardoor ik me af en toe een beetje een gek voel als ik ogenschijnlijk tegen niemand loop te praten, maar ik heb altijd gevonden dat gekke mensen leuker zijn dan mensen met een gezond verstand, dus.
Mocht jij op het punt staan een nieuwe toestel aan te schaffen, kies dan voor een telefoon met radio. Eerlijk, je zult nooit meer zonder willen. Lang leve de moderne techniek!

(Zet je volume trouwens niet te hard, want dan kunnen belangrijke dingen je nog weleens ontgaan. Zo scheelde het bij mij vandaag haast niks, of ik had niet gemerkt dat het dunne plastic zakje aan mijn fietsstuur het gewicht van de daarin zittende boodschappen niet meer hield, en mijn avondeten op straat kletterde. Er blijken nog goede mensen te bestaan, want een aardige mevrouw op het terras waarvoor dit drama zich voltrok, bood me spontaan een plastic zak aan die zij "over had". Om in de goedheid van de mens te blijven geloven, vergeet ik hierbij dat er ook een halfbezopen wijf op het terras zat dat mij met een rood aangelopen hoofd zat uit te lachen.)0 reacties

maandag, juni 16, 2003


Vrije tijd

"Ik ga opruimen vanmiddag" zei ik vol goede moed.
Nu zit ik al een uur de Vpro Cinema Quiz te spelen.0 reacties

dinsdag, juni 10, 2003


Dan nog...

Ik heb Van God Los! gezien en iedereen moet erheen.
Wil ik melden dat het OOK NOOIT GOED IS, want zoals het een echte Nederlander betaamt heb ik de hele winter lopen zeiken over kou, regen en wind, en loop ik deze zomerse maand te schelden op de warmte en benauwdheid. Ik hou niet van zweten meneer de zon dus schijn niet zo in mijn gezicht ja.
Ben ik eindelijk naar de kapper geweest en ben ik nog bezig met wennen aan mijn nieuwe coupe.
Link ik bij deze naar BNN Family, waar je de afleveringen online kunt bekijken omdat het toch wel een erg sterke parodie is op de reallife soap.
Maak ik graag van de gelegenheid gebruik om te verklaren dat mensen die zaniken als je tijdens het uitgaan geen alcohol drinkt, hun lekkere trechter moeten houden, want waarom zou je een mietje zijn als je een spa bestelt. Oh en "tomatensap" is ook geen grappig woord.
Ik ben mij aan het oefenen in discipline, zoals uit bovenstaande zinsneden reeds viel op te maken. Ik probeer gezonder te leven en dat houdt in: niet snoepen en geen alcohol (en de mensen die mij kennen weten dat dat betekent: matig snoepen en weinig alcohol). Grote prestatie: een nacht Melkweg fuelled by Spa rood (en het was net zo leuk als met bier achter de kiezen en daarmee verzamel ik steeds meer bewijs dat dat nog-een-biertje-voor-ik-kan-dansen een en al placebo is en dat het tijd wordt dat iedereen weer voor zichzelf gaat nadenken en eens beseft wat je mentaal alleen al voor elkaar kunt krijgen).
En nee ik ben niet bekeerd tot een of andere spirituele leer, ik gedraag me verder heus niet alleen maar voorbeeldig en ik knoei nog steeds met eten en drinken. Zo goed? Nu ben ik echter wel een heel verstandig mens want ik ga slapen (het is kwart voor tien) zodat ik fris en fruitig zal ontwaken morgenochtend, waardoor ik mijn werk èxtra goed zal kunnen uitvoeren.
Laterrrrr.0 reactiesAls het op tv niet kan dan maar hier

Klaas!0 reactiesCeleb-geil

Dit jaar op de MTV Movie Awards...

bleken er nog steeds onverwachte koppels te ontstaan,
deden Becks èn Posh iets met voetballen,
word ik hier zelf gewoon helemaal blij van,
had er iemand ècht een bad hair day (en bestaan bad face en bad dress day ook?),
blijf ik me verbazen over het niet menselijk geproportioneerde lichaampje van Victoria Beckham,
waren de hosts superdope man,
moeten die enge Hilton zusjes voortaan lekker in hun hotelkamer blijven zitten,
had Colin Farrell geen zin om een t-shirt aan te trekken dat wel gewoon heel was,
en was Justin ongelooflijk flitsend.
0 reactiesVertel eens,

hoe gaat het met je?

Ja hartstikke goed, weer aan het werk enzo.

Je tuft weer elke dag naar Aalsmeer?

Klopt, sinds gisteren ben ik aan de slag en het voelt nu al alsof ik nooit ben weggeweest.

Wat heerlijk voor je. Maar de vraag die we je allemaal willen stellen is natuurlijk: wat is er gebeurd met de eens zo sterk aanwezige updatedrift? We zien je zo weinig online en, eerlijk gezegd, we beginnen je een beetje te missen.

(lacht) Het spijt me, ik ben een chaotisch mens en het lukt me slecht om wanneer ik dan achter de pc zit, een stukje te verzinnen om te posten. Mijn inspiratie stop ik in andere dingen denk ik. Misschien is het van tijdelijke aard, maar het kan natuurlijk ook best dat de koek op is, al zal ik dat eigenlijk van mezelf niet snel beweren.

Je blijft een bezig baasje?

'Blijft' is niet op zijn plaats, maar wordt hopelijk wel. Wellicht sla ik binnenkort een andere weg in, weblogsgewijs gesproken. Meer verhaaltjes of gebeurtenissen, die al dan niet hebben plaatsgevonden.

Je bent van plan fictie te gaan plaatsen?

Ik ben er nog niet over uit. Op dit moment trekt het idee me bijzonder, maar hoe het in de praktijk zal verlopen is en blijft een moeilijk in te schatten kwestie. De wildste plannen komen tot mij, maar ze worden lang niet altijd tot uitvoering gebracht.

We zullen dus gewoon moeten afwachten?

Gewoon afwachten lijkt me inderdaad het beste.0 reactieseXTReMe Tracker