yokaverbeek.nl


vrijdag, mei 28, 2004

Haha!

Ik ga morgen lekker naar Antwerpen.


2 reacties


Nog meer tips

Als je houdt van vrolijke liedjes en rockende optredens: The Sheer

Als je houdt van het lezen van en geestige, slimme boeken in het Engels: Ben Elton (schrijver)

Als je houdt van lekkere zomerse ijsjes: Festini mini Peer

Als je een goede, spannende, verrassende, originele film wilt zien: huur The Others met Nicole Kidman

Als je je heel erg verveelt, ga hier heen.
0 reacties


Bijna bijna bijna bijna!

Jippie jippie jippie bijna bijna bijna


0 reacties


Tv tip

Kijkt u ook naar The Office, de briljante met een Golden Globe en BAFTA's bekroonde BBC comedy? (Elke dinsdag, ned. 3, 23.10.)
Nee? Doen verdomme.

Ricky Gervais in The Office


0 reacties

maandag, mei 24, 2004

Luiaard Yoka

Ja. Een beetje lui ben ik wel. Alweer zo lang geen update. Schandalig. Daarom zit ik hier voor u een stukje te typen. Voor u doe ik het, voelt u zich dus gevleid.

Dingen:

Een ondertitelaar bij MTV is er kennelijk niet van op de hoogte dat George Michael homo is, want toen er gezegd werd dat hij in een toilet betrapt was door een 'undercover cop' werd dat vertaald als 'undercover agente'.

Kent u TiVo al? Een revolutionaire digitale videorecorder, die in Amerika al populair is (Miranda uit Sex & the city kon bijvoorbeeld niet zonder). Dit ding gaat het televisiekijken compleet veranderen, want bijvoorbeeld reclameblokken kun je geheel filteren.

Spongebob krijgt een film!

Gmail, de nieuwe emailservice van Google is al populair voordat het de testfase uit is. Iedereen schijnt het te willen, want 1 Gigabyte opslagruimte is niet misselijk, zeker niet in vergelijking met het zeikerige Hotmail dat je om de haverklap een betaalde account probeert aan te smeren. Nu, Gmail is gratis, maar alleen als je veel mazzel hebt mag je het nu al uitproberen. Haha! Ik heb mazzel want ik ben reeds in het bezit van een account, en: ik heb nog een uitnodiging over, dus degene die het allerliefst is, mag die van mij hebben.

Etymologie boeit me mateloos. Ik schreef hierboven "om de haverklap" en terstond vroeg ik me af waar die uitdrukking in godsnaam vandaan komt. Wel, ik vond dit:

Woorden kunnen op allerlei manieren onstaan. En uit de klank van dat woord is de betekenis ons dan meestal meteen wel duidelijk. Maar we kunnen toch lelijk gefopt worden. Een mooi voorbeeld is de uitdrukking 'om de haverklap'. Je denkt dan al gauw aan een paard dat telkens een klap krijgt of iets dergelijks. Maar haver was ooit 'Avé' en dat klappen slaat op klepperen, een klokje luiden. Het was dus oorspronkelijk telkens als het kleine Angelusklokje luidde. En dat gebeurde kennelijk veel!
Een ander mooi voorbeeld is de uitdrukking 'Het is mijn pakkian niet'. Menigeen hoort hier iets als een pakkie in de zin van kleed of costuum dat niet past. Maar het woord komt van het maleise woordje 'pakkian' wat gewoon 'zaakje' betekent.
(bron)


Weer wat geleerd!

Nu ga ik wat eten en daarna naar Demonen in de Schouwburg, dus tabee.
En: binnenkort weer een testrapport!


1 reacties

maandag, mei 17, 2004

Getest

Ik heb voor u getest: Magnum Intense.

Magnum Intense

Drie dagen geleden zag ik de reclame, gisteren heb ik het gegeten.
In het kartonnen bakje zit voornamelijk vanilleijs, dat wat ook in de andere Magnums zit, met erop een laagje melkchocolade en wat vrolijke chocoladekrulletjes. Het bijzondere aan het ijsje is het "hart van truffel" waar je halverwege op stuit. En ja, dat bolletje bruin, smeuïg truffelijs is erg smakelijk. Het nadeel vond ik dat je veel saai vanilleijs weg moet werken voordat je bij het echt lekkere gedeelte van het ijsje aanbelandt, en als het net uit de vriezer komt is het bovenste chocoladelaagje nog zo hard dat het niet makkelijk breekt waardoor je grote brokken krijgt (terwijl het juist zo lekker is om bij elke hap ook wat chocolade te eten).
Op de site van Ola zijn de voedingswaarden nog niet toegevoegd dus ik weet niet wat voor aanslag het precies op je lijn pleegt, maar zoals de andere Magnums is het vermoedelijk niet echt een aanrader als je van plan bent voor de zomer een slanke den te worden.
Ik denk dat het wel een succes zal worden omdat Magnum hoe dan ook succesvol is vanwege het luxe-gevoel dat je krijgt bij zo'n grote romige ijstraktatie. Magnum Intense geeft datzelfde gevoel en het is niet bepaald een straf om te eten. Lekker als toetje, en als je op dieet bent eet je het toch gewoon als lunch.
Ik zeg dus: aanrader.


0 reacties

donderdag, mei 13, 2004

Overlast

Het is niet zo dat ik niet hou van hagelslag op mijn boterham. Het is alleen verdomd lastig als die kabouters de hele tijd langsrennen om ze ervan af te jatten.
Ze doen dat razendsnel. En dan wordt je brood steeds kaler. Ik weet dat zij het zijn omdat er kruimels in hun baarden zitten. Bruine kruimels. Chocoladekruimels. Ik hoopte dat een dikke laag boter zou helpen omdat hagelslag daaraan blijft plakken maar ze trekken ze er net zo goed vanaf.
Eigenlijk wil ik me niet conformeren aan de kabouters. Laten we wel wezen, ze zijn inferieur aan de mens. Daarom zie je ze zo weinig. Ze moeten zich goed verstoppen omdat ze anders onder een schoen komen. Van het strand houden ze wel want daar is het zand zacht zodat ze er in wegzakken in plaats van geplet te worden en iedereen loopt er toch op blote voeten.
Ze houden ervan om je eten te verzieken door er stiekem zand op te gooien. Daarna eten ze het zelf op want zand tussen hun tanden vinden ze helemaal niet vervelend. Voedsel jatten, daar houden ze zich vooral mee bezig, kleine schobbejakken.
Als je er weleens een gezien hebt, weet je dat kabouters vreselijk hard kunnen hollen. De oudsten hebben dan hun baard opgerold in hun hand omdat ze er anders over struikelen. Kabouters knippen hun baard nooit, dus hoe ouder ze zijn, hoe langer de baard is. Onder het rennen grijpen ze wat ze kunnen, en zo zit er steeds minder hagelslag op mijn boterham. En daar heb ik inmiddels wel genoeg van. Ik ben bezig met het bedenken van een kabouterval. Het probleem is dat ze heel sluw en berekenend zijn, dus als je denkt dat je ze gemakkelijk kunt vangen heb je het mis. Mijn plan is om een stuk voedsel te verbinden aan een lang onzichtbaar elastiek, dat als het maximaal is uitgerekt met enorme kracht terugschiet. Het voedsel is bedekt met superlijm waaraan de kabouter blijft plakken en zo wordt hij door het terugschietende elastiek recht in een strategisch opgestelde kooi geworpen. De kooi gaat onmiddelijk dicht en zodoende heb ik een kabouter gevangen. Die geef ik dan miniboterhammen met hagelslag te eten, waarvan ik voortdurend de hageltjes pik. Lekker puh.


0 reacties

zaterdag, mei 08, 2004

Dan nog:

Ik ben van plan u regelmatig te voorzien van een testrapport van een Nieuw Product. Ik hou van nieuwe producten en ik laat me graag door reclame verleiden deze producten aan te schaffen. Dus was mijn idee om zo eens in de twee weken ofzo een ding uit te testen en van mijn ondervindingen verslag te doen.
Als voorproefje kan ik u wat vertellen over de nieuwe Lay's Sensations chips, smaak Oven Roasted Chicken & Thyme. Ik weet niet wat die naam u doet, maar mij maakte het wat angstig. Bij de ingrediënten had ik 'kippoeder' zien staan, wat mijn smaakpapillen ook niet echt prikkelde en het duurde even voordat ik de zak open durfde te maken.
Gelukkig stinkt de chips niet; het is dus geurtechnisch veilig om er een te proeven. De smaak is merkwaardig. Dat kippoeder dekt de lading eigenlijk wel. Het is alsof er kippenbouillonblokjes op zijn gesmeerd, zo'n geconcentreerde smaak hebben de chips. Tè geconcentreerd. Niet lekker. Bovendien: wie bedenkt nou dat er chips moeten komen met kipsmaak!
Het probleem met chips is dat je de behoefte voelt om door te blijven eten ook al vind je ze niet eens echt lekker. Ik at er dus meer van dan ik zou willen. Maar lekker ging ik ze niet vinden. Eerder licht misselijkmakend. Na een tijdje moest ik de zak echt dichtdoen en mijn mond spoelen met water.
De Lay's Oven Roasted Chicken & Thyme chips zijn dus: een afrader.

vieze kipchipsUpdate! 2

Heeft u even geluk! Mijn scanner doet het weer. Het was ook niet echt een kwestie van niet-doen, meer een kwestie van enorme-barst-in-de-glasplaat, maar na wat gepiel is het apparaat weer aangesloten, en scan ik gewoon dingen in die naast de barst passen.
Zodoende heb ik een nieuwe Onzin-pagina gemaakt en gelijk twee dingetjes toegevoegd en de enge kinderen van hieronder verplaatst.
Hoera!


0 reacties

vrijdag, mei 07, 2004

Update!

Mijn scanner is onlangs stuk gegaan en dat is zeer spijtig want nu kan ik mijn Onzin-pagina's niet meer aanvullen met merkwaardige plaatjes en fouten op verpakkingen. We vergeten nu even dat de laatste keer dat ik daadwerkelijk iets aan mijn Onzin-verzameling heb toegevoegd enkele decennia geleden is.
Welnu, ik vond in de gewelven van mijn harde schijf nog wat enge kinderen, en die heb ik zojuist aan Onzin-pagina 4 5 toegevoegd. Ik hoop verder spoedig weer in het bezit te zijn van een scanner om u te verblijden met vreemde zaken.
Gaat kijken!


0 reacties

woensdag, mei 05, 2004

Net achtergekomen:

Je kan jezelf sms-en.


0 reacties

zondag, mei 02, 2004

Goed

Koninginnedag is weer achter de rug! Het is mij gelukt daar ongeschonden doorheen te komen, sterker nog: ik vond het leuk. Dat is zeldzaam voor mij kan ik u vertellen, plezier hebben omgeven door grote massa's mensen. Nu was ik redelijk laat pas buiten (een uur of 3, half 4), daar niet van, maar toch heb ik me eigenlijk erg vermaakt.
U wist ook vast niet dat 30 april mijn halve verjaardag is. Vooral vroeger vond ik dat heel speciaal, dat ik op die dag precies zoveeljaareneenhalf was. Het maakte op jonge leeftijd natuurlijk ook nog indruk als mijn moeder zei dat er op die dag speciaal voor mij een feestje werd gegeven.

Gisteren hielden Klaas en ik een stay-in met video's kijken en eten bestellen (al moest Klaas uiteraard wel even boodschappen gaan doen en de films huren). We keken ook naar Idols, al was dat onder protest van mijn gezelschap. Nu vind ik het programma ook vervelend, lang, saai en uitgemolken, maar goed, ik wilde zien wie zou winnen. Gelukkig was dat degene op wie ik op hoopte.

Bedankt voor de vele reacties op mijn verzoek van donderdag, leuk om te weten waar u allemaal vandaan komt. Blijf ook nog even uw emailadres achterlaten bij 'Broeden' van 17 april, ik heb eitjes over.

Tot snel dan maar weer.


0 reactieseXTReMe Tracker